dr. N.M. Appelman-Dijkstra, internist-endocrinoloog

Opleider Endocrinologie en Hoofd Centrum voor Botkwaliteit

Vakgebied(en)

  • Interne Geneeskunde
  • Endocrinologie

Introductie

dr. Natasha Appelman-Dijkstra werkt sinds 2012 als internist-endocrinoloog in het LUMC. Behalve de algemene endocrinologie is zij verder gespecialiseerd in Metabole Botziekten, Osteoporose, Calcium en fosfaatstoornissen. Deze aandoeningen worden met name gezien in het Centrum voor Botkwaliteit waar zij sinds 2016 hoofd van is. Daarnaast is dr. Natasha Appelman-Dijkstra sinds 2019 verantwoordelijk voor de opleiding tot internist-endocrinoloog. 

In 2012 heeft zij het Zorgpad Osteoporose opgezet wat gewaardeerd is met het predikaat goud van de International Osteoporosis Foundation (IOF). Verder heeft zij zorgtrajecten binnen het Centrum voor Botkwaliteit opgezet voor: Sterno Costo Claviculaire Hyperostose, OsteoporoseFibreuze Dysplasie, Ziekte van Paget, Hyperparathyroidie en Bijschildklierkanker

  


Patientenzorg

dr. Natasha Appelman-Dijkstra is sinds 2012 internist-endocrinoloog in het LUMC. Twee tot driemaal in de week houdt zij spreekuur waarin zij patienten ziet met algemene endcrinologische aandoeningen zoals schildklier of hypofyse aandoeningen maar ook patienten met specifieke bot of calcium/fosfaatproblemen.

Eenmaal per maand heeft zij een avondspreekuur en een gecombineerd spreekuur met de orthopedie. Indien nodig zijn er ook combinatie afspraken voor individuele patienten met bijvoorbeeld de chirurg of de kinderarts. 

 


Onderwijs

Opleider Endocrinologie

Docent in de blokken Sturing en regeling (GNK 1), Bewegen (GNK 2) Kijken Denken Doen (GNK 3) en Cellulaire Communicatie (BW 1). Docentcoach jaar 3 geneeskunde, begeleider diverse wetenschapsstages Geneeskunde.

Actief betrokken in postgraduate onderwijs via oa Boerhaave.

Daarnaast zijn er specifieke stages binnen het botcentrum, zie ook hier.  


Research


Contactgegevens

Leids Universitair Medisch Centrum
Gebouw 1
Kamer C7-Q-48

Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden
Tel: +31 (0)71 5263082 (secr.)

Postzone C7-Q-48
Postbus 9600
2300 RC Leiden

E-mail: bot@lumc.nl