Prof. Dr. D. Oepkes

Gynaecoloog

Vakgebied(en)

  • Foetaal Therapeut

Introductie

Prof.dr. Dick Oepkes is in 1987 afgestudeerd als arts aan de Universiteit van Utrecht. In 1999 heeft hij zijn opleiding als gynaecoloog afgerond aan het Academisch Ziekenhuis Leiden. In datzelfde jaar promoveerde hij op onderzoek naar echo-onderzoek bij ongeboren kinderen met rode bloedcel allo-immunisatie. Zijn proefschrift heet ‘Ultrasonography and Doppler in Red Cell Alloimmunzation’. Sinds 2014 bekleedt hij als hoogleraar de leerstoel Verloskunde, in het bijzonder de Foetale Therapie.

“Het vak heeft heel veel verschillende kanten. Aan de ene kant is er de emotionele en sociale kant, anderzijds heeft het vak technische en intellectuele kanten. Het is uitdagend om dit allemaal voldoende aan bod te laten komen.

GeboorteHuis Leiden is een mooie afdeling waar veel verschillende patiënten en zorgverleners samen komen. Het belangrijkste doel van mijn werk is een gezond kind en een gelukkige moeder.”

Nevenactiviteiten/Interessegebieden:

  • Lid van diverse (inter)nationale organisaties en werkgroepen (onder meer IFMSS, ISUOG, ISPD, SMFM, Fetoscopy Group, Koepel Wetenschap, pijler FMG, lid Raad Wetenschap en Innovatie FMS)
  • Fellow van de RCOG
  • Samenwerking met TU Delft en ErasmusMC in de Medical Delta
  • Mede oprichter MOET cursus


Contactgegevens

Leids Universitair Medisch Centrum
Gebouw 1

Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden
Tel: +31715262896

Postzone K6-P
Postbus 9600
2300 RC Leiden

E-mail: verloskunde@lumc.nl