Prof.dr. R.E.M. Toes

Hoofd Laboratorium Reumatologie

Vakgebied(en)

  • immunologie van Reumatoïde Artritis
  • immunogenetica van Reumatoïde Artritis
  • immunopathogenese van Reumatoïde Artritis

Introductie

Prof.dr. Rene Toes heeft zijn studie Medische Biologie afgerond aan de Vrije Universiteit in Amsterdam in 1989. In 1991 is hij begonnen aan zijn promotieonderzoek en in 1996 is hij gepromoveerd aan de Universiteit van Leiden op een proefschrift naar de onderliggende  immunologische processen bij vaccinatie tegen kanker.

Hij heeft als Postdoc gewerkt bij het Leids Universitair Medisch Centrum waar hij zich verder specialiseerde in de fundamentele aspecten betrokken bij de opwekking van T-celreacties. In 1998 werd hij Fellow bij de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen, en heeft hij gedurende anderhalf jaar gewerkt als onderzoeker bij de afdeling voor immunologie aan de Universiteit van Tubingen, Duitsland.

Prof.dr. Toes is sinds 2000 hoofd van het Laboratorium van de afdeling Reumatologie van het LUMC, en hij kreeg in 2003 een VIDI en in 2008 een VICI-subsidie toegekend van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Zijn voornaamste aandachtsgebieden richten zich op de immunologie, immunogenetica en immunopathogenese van Reumatoïde Artritis.


Publicaties


Contactgegevens

Leids Universitair Medisch Centrum
Gebouw 1
Kamer C1-38

Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden
Tel: (071 52)63423

Postzone C1-R
Postbus 9600
2300 RC Leiden