Opleiding tot Obstetrieverpleegkundige

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Bevallen is een bijzondere gebeurtenis in iemands leven. Een speciaal moment waar je als obstetrieverpleegkundige een waardevolle rol in hebt. Bovendien krijg je in ons GeboorteHuis Leiden de kans om gespecialiseerde zorg te geven die nergens anders in Nederland gegeven wordt. Ben jij momenteel verpleegkundige en wil jij opgeleid worden tot obstetrieverpleegkundige?

In het kort

• Je komt te werken op een moderne, vernieuwde afdeling
• Je hebt affiniteit met obstetrie en GeboorteHuis Leiden
• Je bent ambitieus en gemotiveerd om je verder te verdiepen
• Het startmoment voor de opleiding is september 2021 en voor aanvang van de opleiding vindt er een voorwerkperiode op de afdeling plaats

Wat ga je doen?

Als verpleegkundige in opleiding tot obstetrieverpleegkundige kom je te werken op een splinternieuwe afdeling met 32 geboortekamers waar jij vrouwen en hun baby’s alle mogelijke hulp biedt tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Dit doe je samen met een hecht team van verpleegkundigen, artsen in opleiding tot specialist, gynaecologen, verloskundigen, lactatiekundigen en kraamverzorgenden. Het werk op onze afdeling biedt uitersten: zo kunnen zich zorgsituaties voordoen met blije of verdrietige momenten. Je begeleidt niet alleen eerste- of tweedelijns bevallingen, maar ook vrouwen met een derdelijnsindicatie worden bij ons opgenomen. Onze patiënten komen vanuit heel Nederland, omdat wij onder andere op het gebied van foetale behandeling gespecialiseerde zorg bieden.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar jou: een enthousiaste verpleegkundige met een patiëntgerichte en collegiale instelling. Of je nu vers uit de schoolbanken komt, of na jaren een nieuwe uitdaging binnen de verpleegkunde zoekt, wij verwelkomen jou graag! Wat we wél belangrijk vinden is dat je interesse hebt in de obstetrie en onze afdeling. Je zet je volledig in om de allerbeste zorg te bieden aan onze patiënten. Je weet van aanpakken en kunt goed omgaan met complexe zorgsituaties. Ook als dat betekent dat je dag niet altijd verloopt zoals je gepland had. Tenslotte is het werken in wisselende diensten voor jou geen probleem. Herken jij jezelf in deze beschrijving? Dan hopen we jouw sollicitatie snel te ontvangen! Let op: wij zoeken meerdere verpleegkundigen voor de opleiding!

Meer informatie

Het startmoment voor de opleiding is september 2021 en je kan daarvoor al beginnen met voorwerken op de afdeling. 

Voor deze functie zullen wij twee referenties opvragen.  

Ben jij nieuwsgierig geworden naar ons? Bekijk onze visuele rondleiding of bezoek onze site

Bij vragen of meer informatie kun je ook contact opnemen met Jolanda Nieuwenbroek, verpleegkundig teamleider, telefoon 071 529 73 05.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Annabel Zaag

Annabel Zaag

"We hebben een groot team, maar het is fijn om binnen dit team samen te werken."

Je werkplek

GeboorteHuis Leiden is ontstaan vanuit een unieke samenwerking tussen het LUMC, Alrijne Ziekenhuis Leiden en verloskundigen uit de regio. Daarnaast werken we nauw samen met de afdeling Neonatologie en verloskundigen uit de regio. Partners kunnen blijven slapen en we coachen ouders of verzorgers in de dagelijkse zorg voor hun pasgeborene(n), zodat zij dit zoveel  mogelijk zelf kunnen doen. Heeft een pasgeborene extra medische en verpleegkundige zorg nodig? Dan blijft de pasgeborene bij de moeder op de kamer, waar medium care faciliteiten en deskundig personeel aanwezig is. Kortom, gezinsgerichte zorg staat bij ons centraal en blijven we continu verder ontwikkelen. Wil jij graag meer informatie over onze afdeling? 

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Tijdens jouw opleiding kun je van ons verwachten dat we jou de mogelijkheid bieden om te groeien in de richting die jou aanspreekt. Maar ook na jouw opleiding tot obstetrieverpleegkundige heb jij mogelijkheden om door te groeien tot senior verpleegkundige, verpleegkundig expert, teamleider en andere rollen. Wij vinden het bij GeboorteHuis Leiden belangrijk dat onze collega’s zich kunnen blijven ontwikkelen.

Jacqueline Verloop, verpleegkundig teamleider van het Perinatologie-GeboorteHuis Leiden
071 529 74 69

Solliciteren