Verpleegkundige Interne Geneeskunde

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Heb je affiniteit met onder andere nierziekten, maag- darm- leverziekten en infectieziekten? Staat het belang van de patiënt bij jou bovenaan? Werk je graag in een dynamische omgeving met verschillende disciplines? Past kwaliteits- en deskundigheidsbevordering bij jou? Dan ben jij de verpleegkundige die wij zoeken om ons team te versterken!  

In het kort

• Je hebt affiniteit met het interne specialisme
• Kwaliteit van zorg, deskundigheid en samenwerken in een multidisciplinair team staat bij ons voorop
• De zorg die je verleent is complex en gespecialiseerd, maar ook routinematig

Wat ga je doen?

De zorg die verleend wordt aan de patiënten van deze afdeling is complex en gespecialiseerd, maar kan ook routinematig zijn. Op deze afdeling komen veel verpleegtechnische handelingen voor en werk je samen met de patiënt en verschillende disciplines aan een zo goed mogelijk herstel. Het begeleiden van studenten op de afdeling is onderdeel van je dagelijks werk. Na de inwerkperiode ga je als zelfstandig verpleegkundige aan de slag op de afdeling. Door de veelzijdigheid in deze patiëntencategorie doe je veel ervaring op en ontwikkel je een scherpe klinische blik. Wanneer je de ambitie hebt om door te groeien naar een gespecialiseerde afdeling, vormt deze ervaring een uitstekende basis.  

Wat vragen wij?

Je beschikt over verpleegkundige-A, mbo-V of hbo-V diploma. Het is belangrijk dat je affiniteit met het interne specialisme hebt en bij voorkeur heb je enige praktijkervaring. Aangezien onze patiënten veelal complexe specifieke of gecombineerde interne aandoeningen hebben, is het belangrijk dat je leergierig en collegiaal bent. Verder kun je goed samenwerken en heb je oog voor kwaliteit. In je contacten met patiënten en collega's staan kwaliteit van zorg, deskundigheid en samenwerken in een multidisciplinair team voorop. Verder ben je in staat je eigen kwaliteiten te benoemen en te reflecteren op je eigen handelen. Je bent teamgericht en doorziet dat het geven en ontvangen van feedback noodzakelijk is om goed te functioneren als verpleegkundige en als team. Bovendien beschik je over de nodige humor, en relativeringsvermogen en denk je graag mee over  kwaliteitsverbeteringen binnen onze afdelingen.  

Meer informatie

Tijdens het sollicitatiegesprek vragen wij naar twee referenties. Deze referenties zullen we na het sollicitatiegesprek benaderen.  

Coline Meijers

Coline Meijers

"Ik stel mijn team in staat haar functie zo goed mogelijk uit te oefenen."

Je werkplek

De afdeling is onderdeel van het Centrum voor Ongeplande Opname. Op de Interne Geneeskunde worden met name patiënten opgenomen vanuit de specialismen nierziekten, endocrinologie, infectieziekten, maag- darm- en leverziekten en reumatologie. Er wordt topreferente zorg geboden aan patiënten  met complexe specifieke of gecombineerde interne aandoeningen. De afdeling is een Clinical Teaching Unit, wat betekent dat wij scholing en multidisciplinaire samenwerking hoog in het vaandel hebben staan. Wij vinden het belangrijk dat verpleegkundigen en artsen samen één team vormen voor de beste zorg voor de patiënt.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Karin Snijder, verpleegkundig teamleider, verpleegafdeling Interne Geneeskunde
071 529 68 43

Solliciteren