Researchverpleegkundige Obstetrie en Gynaecologie

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij een verloskundige of obstetrisch verpleegkundige die op zoek is naar een veelzijdige baan? Heb jij de ambitie om de coördinatie op je te nemen van verschillende klinische studies op het gebied van verloskunde en gynaecologie en bij te dragen aan onderzoek van een landelijk onderzoeksconsortium? Dan hebben wij de baan voor jou!

In het kort

• Je hebt een belangrijke functie binnen het organiseren en uitvoeren van het klinisch wetenschappelijk onderzoek van de afdeling Obstetrie en Gynaecologie
• In samenwerking met de afdeling en met het landelijk onderzoeksconsortium coördineer je meerdere studies
• Je informeert en begeleidt studiekandidaten  

Wat ga je doen?

Als researchverpleegkundige voor de afdeling Obstetrie en Gynaecologie heb je een spilfunctie met focus op de organisatie, implementatie en uitvoering van het (klinisch) wetenschappelijk onderzoek. Samen met je collega’s van het Trialbureau coördineer je meerdere studies. Deze studies worden zowel geïnitieerd door de afdeling als vanuit het landelijk onderzoeksconsortium van de Nederlandse Vereniging van Obstetrie en Gynaecologie (NVOG). Dit consortium voert grote landelijke zorgevaluaties uit die nationaal en internationaal goed bekend staan. Je waarborgt de kwaliteit, verzorgt de (lokale) medisch ethische toetsingsprocedures en denkt mee over logistiek. Je informeert en begeleidt studiekandidaten en je verzamelt studiedata. Daarnaast motiveer en train je alle betrokken disciplines en draag je bij aan continue verbetering van de werkprocessen binnen het Trialbureau.

Wat vragen wij?

Als researchverpleegkundige heb je een achtergrond als verloskundige of obstetrieverpleegkundige met ervaring vanuit de kliniek. Je hebt  affiniteit met medisch wetenschappelijk onderzoek. Je werkt nauwkeurig en stelt hoge eisen aan kwaliteit. Kennis van Good Clinical Practice of een afgeronde post-hbo-opleiding tot researchcoördinator zijn een pre. Je hebt goede communicatieve vaardigheden, bent enthousiast en flexibel en kunt snel schakelen. Je werkt graag in een team, maar kunt ook goed zelfstandig werken. Tevens heb je goede organisatorische vaardigheden en ben je oplossingsgericht.  

Meer informatie

Binnen deze functie werk je binnen kantooruren.

Voor deze vacature vragen we referenties op.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Hadewych Kuijpers

Hadewych Kuijpers 

"Ik raak hier nooit uitgeleerd."

Je werkplek

Je wordt aangesteld binnen de afdeling Obstetrie en Gynaecologie en je valt onder de medische discipline van deze afdeling. De afdeling loopt zowel landelijk als internationaal voorop in onder andere de behandeling van foetale aandoeningen, reproductieve immunologie, maternale gezondheid en gynaecologische kanker. Het wetenschappelijk onderzoek op de afdeling richt zich voornamelijk op deze onderdelen. Het Trialbureau coördineert het klinisch wetenschappelijk onderzoek van de afdeling en de zorgevaluaties van het landelijk onderzoeksconsortium en bestaat uit een wetenschapscoördinator en vier researchverpleegkundigen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Ineke de Wit, wetenschapscoördinator, afdeling Obstetrie en Gynaecologie
06 2148 2342
e-mailadres c.m.de_wit@lumc.nl

Solliciteren