Researchanalist, afdeling Humane Genetica

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij op zoek naar een interessante baan binnen het onderzoek naar Duchenne spierdystrofie? Lees dan verder.

In het kort

• Je hebt een HLO-opleiding afgerond
• Je bent gemotiveerd en enthousiast
• Je hebt ervaring met de analyse van bloedsamples (serum/plasma)
• Je hebt ervaring met eiwitkwantificering, met bijvoorbeeld Luminex
• Je bent georganiseerd en hebt ervaring met het verwerken van grote aantallen samples

Wat ga je doen?

Als researchanalist verricht je lab ondersteunende werkzaamheden in de onderzoeksgroep van de heer dr. P. Spitali en mevrouw prof. dr. A. Aartsma-Rus. Het subproject waaraan jij gaat werken, richt zich op de evaluatie van biomarkers in Duchenne spierdystrofie. Je bent onderdeel van het door Spieren voor Spieren gesponsorde Duchenne Centrum Nederland, dat de zorg wil verbeteren en therapie wil ontwikkelen voor Duchenne. Binnen dit project ben jij verantwoordelijk voor twee grote taken: het organiseren van sample analyse en registratie in patiëntendatabase én het uitvoeren van labopdrachten. Daarnaast lever je een bijdrage aan lab organisatorische taken binnen de afdeling Humane Genetica.

Wat vragen wij?

Je hebt een HLO-opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek afgerond, bij voorkeur met een specialisatie in Moleculaire Biologie. Je hebt ruime en aantoonbare ervaring met het analyseren van eiwitten, vooral in biologische vloeistoffen. Essentieel is ervaring met databases en assayontwikkeling. Het strekt zeker tot aanbeveling als je ervaring hebt met de analyse van nucleïnezuren en metabolieten. Je bent iemand die zelfstandig aan grootschalige projecten kan werken en je bent nauwkeurig en kritisch denkend. Verder ben jij een enthousiast persoon en werk je graag in een team. Tenslotte heb je een goede beheersing van de Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Meer informatie

De aanstelling is in eerste instantie voor één jaar, met de mogelijkheid op een verlenging van twee jaar.
Voor deze functie zullen referenties opgevraagd worden. 

Kees van Bergen

‘Kansen aangrijpen’

Je werkplek

Je komt te werken op de afdeling Humane Genetica. De afdeling bestaat uit twintig onderzoeksgroepen, ingebed in vier overkoepelende onderzoeksthema's. De afdeling Humane Genetica is een brede onderzoeksafdeling die onderzoek doet naar de (epi)genomische bijdrage aan erfelijke en verworven aandoeningen. Je maakt deel uit van het team van mevrouw prof. dr. A. Aartsma-Rus en de heer dr. P. Spitali. Deze onderzoeksgroep werkt voornamelijk aan genetische therapieën om spierziekten zoals Duchenne en limb-girdle spierdystrofie te behandelen. De groep werkt nauw samen met de afdelingen Radiologie en Neurologie.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: de heer dr. P. Spitali, assistant professor, afdeling Humane Genetica
071 526 94 37
e-mail p.spitali@lumc.nl.

Solliciteren