(Senior) Planner Willem-Alexander Kinderziekenhuis

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Ben jij een ervaren planner met tenminste hbo-werk- en denkniveau en weet jij hoe je een complexe planning uitvoert en beheert? En weet jij hoe je zorgvraag en -aanbod optimaal op elkaar afstemt? Kun jij het management adviseren ten aanzien van capaciteitsvraagstukken? Dan ben jij de planner die het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) van het LUMC zoekt!

In het kort

• Je hebt een belangrijke rol in de afstemming van zorgvraag -en aanbod, en mensen en middelen
• Je werkt conform de juiste richtlijnen en voorwaarden, en bent niet alleen operationeel planner, maar weet ook data om te zetten in concrete adviezen
• Je interpreteert je rol op eigen wijze en richt je onder meer op procesverbetering en capaciteitsmanagementvraagstukken in het WAKZ
• Je bent nauw betrokken bij het management en adviseert over al haar plannings-gerelateerde kwesties
• Samen met de twee planningsmedewerkers zorg jij voor goede personele roosters voor het WAKZ en een evenwichtige patiëntenplanning van de electieve patiëntenstromen.

Wat ga je doen?

Je bent samen met twee planningsmedewerkers verantwoordelijk voor het beheer en de uitvoering van (zeer) complexe planningsverzoeken. Jij weet alle planningsgegevens die je nodig hebt te verzamelen om zo volgens de juiste richtlijnen, (wettelijke) regels en voorwaarden, mensen en middelen optimaal in te plannen. Je hebt inzicht in de personele fluctuaties en de patiëntenstromen. Jij zorgt ervoor dat deze elementen op elkaar afgestemd worden. En je bent kritisch in de zoektocht naar die optimale afstemming van zorgvraag en -aanbod in de planning. Zo draag je zorg voor een correcte afstemming met afdelingen, het beantwoorden van vragen, het oplossen van knelpunten, de verstrekking van informatie over de planning en je adviseert, wanneer gevraagd, proactief het management ten aanzien van capaciteitsvraagstukken. Zo ben je ook voor de managementlaag een belangrijke schakel; jij bent immers een onlosmakelijke schakel in het zorgproces. Jij adviseert leidinggevenden over de planning zelf, maar ook over de planningskaders, het planningsbeleid en planningsvraagstukken. Daarnaast participeer je in de LUMC-brede groep die zich bezig houdt met capaciteitsmanagement. Je hebt dus echt een verantwoordelijke en adviserende rol die je zelf verder vormgeeft; een plannersrol vol met kansen om een belangrijke steen bij te dragen aan de zorg! Ga jij deze uitdaging aan?

Wat vragen wij?

Wij zoeken een planner met minimaal een afgeronde hbo-opleiding met een duidelijke visie op zijn/haar rol. Je hebt kennis van plannings- en roosteringssystemen en capaciteitsmanagement, en van de eigen en daarmee samenhangende processen, zoals functioneel beheer. Bij voorkeur heb je een opleiding via Hotflo gevolgd. Ook ben je bekend met de wetgeving en (aanpassing van) de richtlijnen, instructies en protocollen. Je hebt bij voorkeur ervaring in een complexe organisatie. Als je ook nog ervaring hebt in de zorg is dat mooi meegenomen. Verder kun je omgaan met verschillende belangen van partijen, zeker in perioden van tijdsdruk en stress. Jij weet als geen ander in een hoog werktempo oplossingsgericht te werken. Je weet hoe je snel complexe problemen analyseert en kunt collega’s ook adviseren. Je beschikt dan ook over goede communicatieve vaardigheden. Die vaardigheden komen ook van pas bij het schakelen met meerdere lagen in de organisaties, ook op managementniveau. Herken jij jezelf in deze beschrijving? Dan hopen we van harte dat je solliciteert!

Meer informatie

Afhankelijk van je opleiding en ervaring word je ingeschaald in schaal 7 (maximaal € 3.184,-) of schaal 8 (maximaal € 3.604,-) van de cao UMC.

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

De gesprekken vinden plaats op 20 maart.

Jettie Marte

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

Het Willem Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) van het LUMC is een modern, comfortabel en kindvriendelijk ziekenhuis voor kinderen in de leeftijd van nul tot achttien jaar. In het WAKZ worden kinderen opgenomen voor verschillende ziektes en behandelingen. De speerpunten liggen bij kinderen die openomen worden voor een stamceltransplantatie en kinderen met een aangeboren of verworven hartafwijking. Daarnaast worden voor kinderen opgenomen met complexe ziektebeelden waarvoor academische topreferente zorg nodig is. Wij streven naar optimale integrale zorg voor het kind en zijn gezinssysteem. Als planner draag jij met een zo goed mogelijk afgestemde planning bij aan dit streven.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Afhankelijk van opleiding en ervaring begin je als planner in schaal 7 of in schaal 8.  

Contact: Maria de Taeye – Veldhuijzen, verpleegkundig manager, WAKZ
071 526 60 93

Solliciteren