Physician Assistant Neonatologie in Opleiding

Medisch & klinisch

Je functie

Ben jij momenteel verloskundige, kinderfysiotherapeut, NICU-, kinder- of anesthesieverpleegkundige en toe aan een nieuwe uitdaging? Wij leiden je graag op tot physician assistant op onze afdeling Neonatale Intensive Care Unit (NICU).

In het kort

• Je wordt in tweeënhalf jaar opgeleid tot phyiscian assistant op onze NICU-afdeling
• Samen met het team behandel en begeleid je jaarlijks 700 neonaten en hun ouders
• En ben je (mede)verantwoordelijk voor de continuïteit van de dagelijkse zorg: de opvang, diagnostiek en behandeling van onze allerkleinste patiënten
• Je gaat hier medische zorg verlenen aan onze allerkleinste patiënten
• Dit doe je in samenwerking met de kinderarts-neonatoloog 

Wat ga je doen?

Onze Neonatale Intensive Care Unit (NICU) verzorgt in de regio Zuid-Holland Noord de opvang en behandeling van premature baby's en zieke pasgeborenen die intensieve zorg nodig hebben na geboorte. Als physician assistant in opleiding word je gedurende tweeënhalf jaar opgeleid tot een collega die de dagelijkse, medische zorg verleent aan onze allerkleinste patiënten. Dit doe je in samenwerking met en onder supervisie van de kinderarts-neonatoloog. Onze patiënten komen niet alleen uit de regio, maar uit heel Nederland. Wij zijn namelijk het landelijk behandelcentrum van moeders en foetussen met rhesus-antagonisme en tweelingzwangerschappen met TTTS (Twin to twin transfusion syndrome) en TAPS (twin anemia polycythemia sequence). Ook de zorg voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen is ons specialisme. Als physician assistant in opleiding leer je om zelfstandig medische routinetaken uit te voeren, zoals het uitvoeren van lichamelijk onderzoek en het verrichten van medisch technische handelingen. Ook ga je uiteindelijk visite lopen en geef je intensieve, specialistische zorg aan onze neonaten. En niet alleen voor onze allerkleinste patiënten ben jij onmisbaar, maar ook in het begeleiden van de ouders speel je een belangrijke rol.

Wat vragen wij?

Wil je in aanmerking komen voor een opleidingsplek, dan ben je in het bezit van een getuigschrift van een van de volgende opleidingen: verpleegkundige aangevuld met de ICN-, ICK- of ICV opleiding, anesthesieverpleegkundige, verloskundige of kinderfysiotherapie. Bij gelijke kwalificaties gaat onze voorkeur uit naar iemand met IC-ervaring. Daarbovenop heb je tenminste twee jaar relevante werkervaring. Je hebt een sterk leervermogen en werkt resultaatgericht. Belangrijk is ook dat je beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden. Word jij onze nieuwe collega?

Meer informatie

Tijdens jouw opleiding werk je in het LUMC. Daar werk je in een dienstverband van 36 uur per week, verdeeld over vijf werkdagen per week inclusief weekenden in de dagdienst (géén avond- en nachtdienst). Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.078,- bruto per maand bij een fulltime functie (schaal 9, CAO UMC). Je krijgt tevens een aangepast takenpakket totdat je de masteropleiding hebt afgerond.

Heb jij je master al afgerond en wil je als physician assistant Neonatologie bij ons werken? Bekijk dan onze andere vacature

Jettie Marte

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

Onze NICU is één van de tien Neonatale IC-centra in Nederland. We zijn het eerste ziekenhuis in de Randstad met zeventien eenpersoonskamers en vier tweelingenkamers. Als physician assistant werk je zowel op de IC Neonatologie (NICU) als de Medium Care. Onze afdeling is onderdeel van het GeboorteHuis Leiden en het Willem Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) en vormen samen met de afdeling Verloskunde het Perinataal Centrum LUMC. Je werkt onder  supervisie van de (fellow)neonatologen en nauw samen met de arts-assistenten en de Intensive Care Neonatologie (ICN) verpleegkundigen. Samen met je team ben je verantwoordelijk voor de behandeling en begeleiding van jaarlijks ruim 700 premature, dysmature en zieke neonaten en hun ouders. En deze patiënten komen naar het LUMC vanuit het hele land.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou vervolgens bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Simon van Groningen, physician assistant, afdeling Neonatologie
071 526 2909

Solliciteren