PhD-kandidaat Orthopedie, Revalidatie en Fysiotherapie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij op zoek naar een uitdagend promotieonderzoek binnen een toonaangevend academisch medisch centrum in nauwe samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN)? Je komt te werken op een afdeling met veel kennis- en ervaring op het gebied van fysiotherapie bij reumatische aandoeningen?  Wij zijn op zoek naar een PhD-kandidaat die ons team komt versterken!

In het kort

• Het onderzoek (RCT) richt zich op het onderzoeken van de effectiviteit van een nieuwe fysiotherapiebehandeling op arbeidsparticipatie voor mensen met inflammatoire artritis
• Je hebt aantoonbaar ervaring met dataverzameling en -analyses in een klinisch wetenschappelijk onderzoek
• Je hebt een achtergrond in de fysiotherapie(wetenschappen), gezondheidswetenschappen of bewegingswetenschappen.
• Je hebt aantoonbaar ervaring met het organiseren, communiceren en samenwerken in een complexe omgeving 

Wat ga je doen?

Het LUMC zoekt een PhD-kandidaat voor een landelijk onderzoek naar de (kosten)effectiviteit van een gepersonaliseerde, multimodale fysiotherapiebehandeling gericht op het optimaliseren van arbeidsparticipatie van mensen met reumatoïde artritis of axiale spondylartritis (‘Physiotherapy WORKs’). Je bent voor de duur van maximaal vier jaar á vier dagen per week betrokken bij de opzet, uitvoering, analyse en rapportage van dit landelijke onderzoek. In deze functie ben je, samen met twee senior onderzoekers, verantwoordelijk voor de uitvoering van het onderzoek, en ligt je rol met name in het includeren van patiënten, uitvoeren van de metingen en het inhoudelijk en procesmatig ondersteunen van behandelend fysiotherapeuten en verwijzend reumatologen/reumaverpleegkundigen in het land. Daarnaast werk je mee aan het verzamelen van gegevens op onderzoekslocaties in heel Nederland. Het verwerken, analyseren en rapporteren van relevante data en het presenteren hiervan in publicaties en op (inter)nationale congressen behoort ook tot je takenpakket.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een collega met een MSc in Gezondheidswetenschappen, Bewegingswetenschappen, Fysiotherapiewetenschappen, of vergelijkbaar. Daarbij heb je belangstelling voor  reumatische aandoeningen. Bij voorkeur heb je ervaring opgedaan met de opzet en uitvoering van klinisch wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast ben je flexibel, representatief en heb je uitstekende organisatorische en contactuele eigenschappen. Je houdt ervan om complexe problemen op te lossen en kan goed zelfstandig en in teamverband werken. Je bent in staat om resultaten naar de praktijk te vertalen en kan zowel in woord als geschrift goed communiceren. Regelmatig binnen Nederland reizen (met het OV) is voor jou geen bezwaar.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen wij referenties opvragen.

Bekijk hier de website van onze Graduate School.

Reijer Staats

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je wordt aangesteld bij de afdeling Orthopedie, Revalidatie en Fysiotherapie van het LUMC. Een van de speerpunten van de afdeling is onderzoek op het gebied doelmatigheid van fysiotherapeutische zorg. Er is in deze functie nauwe samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Als onderdeel van je functie ben je geregeld ook daar aanwezig. Je hebt daarnaast veel contact met fysiotherapeuten en reumatologen/reumaverpleegkundigen in het hele land.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Onderzoekers die onderzoek uitvoeren in het kader van een promotietraject, ontvangen begeleiding en scholing via de Graduate School van het LUMC.

Contact: prof. dr. Thea Vliet Vlieland (LUMC), dr. Jesper Knoop (HAN) of dr. Salima van Weely (LUMC).
071 526 36 13

Solliciteren