Medewerkers Bloedafname

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Het LUMC is een academisch ziekenhuis waar patiënten met zeer uiteenlopende ziektebeelden en aandoeningen uit heel Nederland behandeld worden. Ons ziekenhuis doet dan ook veel onderzoek, waar ons laboratorium en de Centrale Bloedafname een belangrijk onderdeel van zijn. Nu zijn wij voor onze Centrale Bloedafname op zoek naar versterking. Ben jij van oorsprong doktersassistent, verpleegkundige, verzorgende of analist en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil je een expert worden op het gebied van venapuncties? Dan ben jij wellicht de collega waar wij naar op zoek zijn!

In het kort

• Je verricht venapuncties bij patiënten op de polikliniek en op een aantal andere locaties in het ziekenhuis
• Je besteedt extra aandacht aan hoe en waar de patiënt het beste geprikt kan worden
• En ondanks de situatie heb je oog voor de patiënt en probeer je hem/haar een goed gevoel te geven
• Incidenteel werk je in de weekenden of feestdagen van 8 tot 12 uur

Wat ga je doen?

Als medewerker Bloedafname werk je op de centrale prikpost, maar ook op een aantal andere locaties in het LUMC. In het LUMC liggen patiënten met zeer uiteenlopende ziektebeelden en aandoeningen, die soms lastiger te prikken zijn. Ongeacht de situatie van de patiënt heb jij oog voor hem/haar en besteed je extra aandacht aan hoe en waar je de patiënt het beste kan prikken. Te allen tijde begeleid je de patiënten, geef je hun voorlichting en advies en verzorg je de bijbehorende administratieve handelingen. Dit doe je niet alleen voor de venapunctie, maar ook bij het aanleveren van verschillende lichaamsmaterialen zoals urine en feces. Daarnaast deel je graag je kennis en ervaring met collega’s en begeleid je coassistenten en andere medewerkers van het LUMC bij deze taken. Kortom, een uitdagende rol in een zeer dynamische omgeving. Ga jij deze uitdaging aan?

Wat vragen wij?

Wij zijn voor deze functie op zoek naar medewerkers die een diploma tot doktersassistent, analist of verpleegkundige hebben. Ook een andere voltooide medische mbo-opleiding voldoet aan de eisen. Bij voorkeur heb je al ervaring met het werken op een bloedafnameafdeling. Heb je dit niet? Geen probleem. Ook dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Daarnaast kun je zowel zelfstandig als in teamverband werken en heb je een flexibele en verandergezinde instelling. Je bent enthousiast, hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een klantvriendelijke houding. Tevens werk je doelgericht, kwaliteitsbewust en patiëntgericht. Bij voorkeur ben je in het bezit van een rijbewijs B. Herken je jezelf in dit profiel en spreekt de functie je aan? Dan hopen we snel kennis met je te maken.

Meer informatie

Je werkt volgens rooster met wisselende begin- en eindtijden, tevens in het weekend, tijdens feestdagen en in de toekomst ook tijdens de avondopenstelling.

Nienke Bakhuizen

Nienke Bakhuizen van den Brink

“Ik wil dat de patiënt zich gezien voelt.”

Je werkplek

Als medewerker Bloedafname werk je voor de afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL). De afdeling is een kennisservicecentrum met toegevoegde waarde voor aanvragend specialist en patiënt, en met commitment voor opleiding, innovatie en onderzoek. De Centrale Bloedafname speelt een belangrijke rol bij het opsporen en genezen van ziektes. Je werkt niet alleen samen met verschillende en uiteenlopende patiënten, maar je werk verschilt ook iedere dag: van het prikken op de (poli)kliniek tot het inwerken van coassistenten.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Alexandra van der Wal, hoofdanalist CBA
071 529 95 23

Solliciteren