Flexpool Vrijwilligers

Tijdelijk werk & stageplaatsen

Je functie

Onze vrijwilligers zetten zich in voor patiënten en bezoekers in het ziekenhuis. Vrijwilligers zijn dan ook onmisbaar voor ons, daarom zoeken we regelmatig nieuwe, enthousiaste vrijwilligers. Op dit moment zoeken wij vrijwilligers voor de huiskamers van de verpleegafdelingen Chirurgie 2 en Neurologie/Neurochirurgie (op oproepbasis).

In het kort

• Je werkt op oproepbasis als vrijwilliger op de huiskamers van twee verpleegafdelingen
• Je werkt wisselend op beide huiskamers
• Je zet je in om het verblijf van de patiënt zo prettig mogelijk te laten verlopen
• In dit geval zorg jij ervoor dat de patiënten hun dagelijkse routine weer gaan oppakken
• Dit kan betekenen dat je een spelletje met de patiënten doet, foto`s kijken, krant (voor)lezen of gezellig een kopje koffie met hen drinkt

Wat ga je doen?

De verpleegafdeling Chirurgie 2 en huiskamer Neurologie/Neurochirurgie beschikken over een huiskamer voor patiënten. Uit onderzoek is gebleken dat het oppakken van een dagelijkse routine het herstel van deze patiënten kan bevorderen. Twee vrijwilligers begeleiden in de huiskamer de patiënten van de afdeling bij verschillende activiteiten, zoals puzzelen, spelletjes spelen, knutselen, foto`s kijken en de krant lezen. Ook helpen zij de patiënten met de lunch, waarmee iedere ochtend wordt afgesloten.

Wat vragen wij?

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die graag anderen helpen. Je hebt uiteraard een open uitstraling en een vriendelijke houding.

Meer informatie

De huiskamer Chirurgie 2 is zeven dagen per week open. De werktijden zijn van 09.30 tot 13.30 uur.

De huiskamer Neurologie/Neurochirurgie is zeven dagen per week geopend. De werktijden zijn van 10.00 tot 13.30 uur. Je werkt op oproepbasis. Dit betekent dat je zowel lang van te voren weet wanneer je werkt (bijvoorbeeld in vakantieperiodes), maar ook dat het kan voorkomen dat je een dag van te voren gevraagd wordt om ingezet te worden (bijvoorbeeld vanwege een ziekmelding).

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

In het LUMC hebben we acht vrijwilligersprojecten met vrijwilligers die op verschillende afdelingen werkzaam zijn. Zo hebben wij vrijwilligers die werken als begeleider van patiënten, als gastvrouw- of heer in één van de huiskamers van onze verpleegafdelingen of het Ronald McDonald Huis, bij de zondagse viering, bij Studio KidzFlitz, bij het verzorgen van het klaslokaal en de schoolbibliotheek, of als gastvrouw of -heer voor events. Elke project heeft een eigen coördinator en voor het huiskamerproject Chirurgie 2 en huiskamerproject Neurologie/Neurochirurgie hebben we een flexpool met oproepkrachten. Jij zet je in voor onze  huiskamer op de verpleegafdeling Chirurgie 2 en de huiskamer op de verpleegafdeling Neurologie/Neurochirurgie.

Carrière in het LUMC

nvt

Contact: Tanneke Westmaas, contactpersoon vrijwilligers Patiëntendienstverlening

E-mail: psb@lumc.nl

Solliciteren