Coördinator Opleiden en Arbeidsmarkt

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Ben jij sociaal vaardig, heb jij ervaring in de zorg en wil jij maatschappelijke impact maken? Zie jij het als een uitdaging om samen met ziekenhuizen naar oplossingen te zoeken voor het te kort aan zorgprofessionals? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In het kort

• Je bent een verbinder, hebt oog voor de menselijke maat, legt makkelijk contact en weet zorgprofessionals en leidinggevenden te bewegen
• Je werkt voor de zeven ziekenhuizen in regio Leiden – Den Haag
• Je werkt nauw samen met ziekenhuizen om tekorten in verpleegkundige- en medisch ondersteunende beroepsgroepen terug te dringen.
• Je onderhoudt contact met werkgeversorganisaties

Wat ga je doen?

Als coördinator voor de regio Leiden-Den Haag ben je verantwoordelijk voor het verbinden, faciliteren en aanjagen van de doelstelling de tekorten terug te dringen in de verpleegkundige- en medisch ondersteunende beroepsgroepen. Hiervoor werk je nauw samen met bestuurders, HR directeuren, leerhuismanagers, opleidingsadviseurs en natuurlijk de betreffende afdelingen. Je legt verantwoording af aan de bestuurders van de zeven ziekenhuizen. Het programma is tweeledig en bestaat uit opleiden en arbeidsmarkt. Rondom opleiden ben je verantwoordelijk voor het tot stand komen van regionale afspraken met betrekking tot opleidingsaantallen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor werkgroepen met als doel kwalitatieve verbetering van het praktisch deel van de opleidingen. De afgesproken regionale opleidingsaantallen zijn voorschrijvend voor datgene dat afdelingen van ziekenhuizen dienen op te leiden. Rondom arbeidsmarkt jaag je de regionale werkgroep van HR directeuren aan die zich inzet voor thema’s als gezamenlijke externe inhuur, doorstroom, terugdringen PNIL etc. Tot op heden zijn hierbij de CZO beroepen de focus geweest. Het is mogelijk dat de beroepen in de toekomst worden uitgebreid. Jij bent verantwoordelijk voor veranderingen in het programma. Landelijk ben je samen met de regiocontactpersoon het gezicht van de regio Leiden/Den Haag. Je onderhoudt de contacten met bijvoorbeeld de werkgeversorganisaties, NVZ en NFU en het Capaciteitsorgaan. Als coördinator heb je een belangrijke inbreng in het optimaliseren van het verkrijgen van ziekenhuisgegevens rondom opleiden en arbeidsmarkt.

Wat vragen wij?

De coördinator opleiden en arbeidsmarkt die wij zoeken beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau en is een enthousiaste en ervaren professional met ervaring in de zorg, bij voorkeur in een ziekenhuis. Je bent een verbinder en krijgt energie van het samenbrengen van verschillende partijen en het bereiken van een gezamenlijk doel. Eveneens heb je ervaring met het implementeren van veranderingen en heb je een scherp oog om de mens hierin mee te nemen. Je kan overtuigen, denkt in mogelijkheden en bent niet bang om beslissingen te nemen. Je beschikt over zowel bestuurlijke-, politieke- en organisatiesensitiviteit. Afsluitend heb je aantoonbare ervaring met project- en/of programmamanagement in, bij voorkeur, een complexe bestuurlijke omgeving.

Meer informatie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Selectiegesprekken vinden plaats met vertegenwoordigers uit de verschillende ziekenhuizen.

Gereserveerde data: donderdagmiddag 1 september en vrijdag 2 september

Jettie Marte

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

Je werkt voor zeven ziekenhuizen in de regio Leiden/ Den Haag. Dat zijn het Alrijne ziekenhuis, Groene Hart ziekenhuis, Haga ziekenhuis, HMC, LUMC, ’t Langeland ziekenhuis en Reinier de Graaf Gasthuis. Jouw rol is onafhankelijk; alle ziekenhuizen zijn gelijkwaardig in het programma. Als coördinator ben je in dienst bij het LUMC en heb je hier een werkplek. Echter heb je geen vaste standplaats en ben je ook regelmatig aanwezig bij de andere ziekenhuizen in de regio.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Stephanie van Heusden, coördinator opleiden en arbeidsmarkt
06 21329237
e-mailadres S.A.N.van_Heusden@lumc.nl

Solliciteren