Clinical Trial Coördinator

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij graag de spil in het web van klinische studies? Heb jij ervaring met het coördineren van klinische studies en ken je de regelgeving?  Ben jij een echte teamspeler met groot verantwoordelijkheidsgevoel? En heb jij een passie voor het ontwikkelen van nieuwe vaccins en geneesmiddelen voor belangrijke infectieziekten? Dan ben jij misschien wel de clinical trial coördinator die wie zoeken!

In het kort

• Je werkt in een dynamische academische omgeving
• Je coördineert de activiteiten binnen een sterk interdisciplinair team
• Je denkt mee over de opzet van klinische studies en helpt mee met het schrijven van klinische studie dossiers en patiënteninformatie
• Je werkt het klinisch studie protocol uit naar een praktisch werkplan en draagt zorg voor een gestroomlijnde uitvoering in samenwerking met het onderzoeksteam
• Je hebt ervaring met het uitvoeren en bij voorkeur coördineren van klinische studies  

Wat ga je doen?

Als clinical trial coördinator ondersteun je diverse klinische studies bij onder andere het coördineren van de deelnemers, plan je klinische studiebezoeken en stem je af met de verschillende afdelingen binnen het LUMC. Daarnaast bied je ondersteuning bij het schrijven en onderhouden van het onderzoekdossier. Je houdt contact met de monitor. Ook zie je er op toe dat de trials worden uitgevoerd in overeenstemming met het protocol/amendement(en), met ICH GCP en de SOPs. Tevens zorg jij ervoor dat al het personeel de benodigde trainingen volgt en controleer jij de navolging van de maatregelen die de veiligheid van de studie-deelnemers garanderen (o.a. gegevensbescherming en welzijn van studiedeelnemers). Tot slot controleer jij de juistheid, volledigheid, betrouwbaarheid en kwaliteit van de verzamelde onderzoeksgegevens. Kortom, je vervult een coördinerende rol in de uitvoering van klinische onderzoeksactiviteiten. Ga jij deze uitdaging aan?

Wat vragen wij?

Je hebt ervaring met klinisch onderzoek in de coördinerende rol. Je bent gedreven, hardwerkend en efficiënt. Als clinical trial coördinator werk je nauw samen met de researchverpleegkundigen, promovendi en artsen, de laboratoria en de financiële staf. Uitstekende communicatieve vaardigheden zijn daarom belangrijk. Je beschikt daarnaast over een oplossingsgerichte mentaliteit en je gaat nieuwe uitdagingen met nauwkeurigheid en creativiteit aan. Zelfstandigheid, oog voor detail en aanpassingsvermogen zijn een vereiste. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en een goede beheersing van de Engelse (wetenschappelijke) taal.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in meer achtergrondinformatie over het team en onze recente prestaties? Kijk dan op onze  website


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Asel Arykbaeva

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het Leiden University Center of Infectious Diseases (LU-CID) bestaat uit een diverse groep wetenschappers, technici, clinici, onderzoeksverpleegkundigen en studenten die onderzoek doen binnen de Infectieziekten. Binnen het centrum opereren meerdere PIs op zeer onafhankelijke basis, maar staat ook samenwerking hoog in het vaandel. Binnen het LU-CID  werken onder andere de afdelingen Medische Microbiologie en Infectieziekten samen aan innovatieve onderzoeksprojecten. Door de academische setting en de centrale ligging in het Leiden Bioscience Park, is het LU-CID een excellentieknooppunt dat patiënten en de industrie aantrekt om kwalitatief hoogstaand translationeel onderzoek uit te voeren.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling.

Contact: Liesbeth van Rijn, management assistent, afdeling Infectieziekten
071 526 2613
e.m.van_rijn@lumc.nl

Solliciteren