ANIOS Cardiothoracale Chirurgie

Medisch & klinisch

Je functie

Wil jij je kennis en vaardigheden als basisarts verder ontwikkelingen in een specialistische omgeving? Voor de afdeling Thoraxchirurgie zijn wij op zoek naar een ambitieuze arts niet in opleiding tot specialist (anios).

In het kort

• Je bent basisarts en dit is een logische vervolgstap in je carrière
• Je verleent chirurgische assistentie bij thoraxoperaties
• Je verleent klinische en poliklinische zorg voor thoraxchirurgische patiënten
• Je voert kleine chirurgische verrichtingen uit  

Wat ga je doen?

Je krijgt een uitdagende baan op de afdeling Cardiothoracale Chirurgie waar openhart- en longoperaties worden uitgevoerd. Daarnaast worden er samen met de cardioloog percutane aortaklepimplantaties uitgevoerd. Als anios cardiothoracale chirurgie heb je een divers en uitdagend takenpakket. Je verleent chirurgische assistentie bij operaties, voert kleine chirurgische verrichtingen uit én participeert in de pre- en postoperatieve zorg. Ook heb je intensief contact met ketenpartners als Cardiologie, Anesthesie, Intensive Care en Longziekten. De ervaring leert dat deze functie een goede basis is voor een specialistische opleiding en perspectief biedt op een opleidingsplaats.

Wat vragen wij?

Door jouw gedrevenheid en bevlogenheid ben jij een échte aanvulling op het team. Jij neemt het voortouw, bent kritisch en enthousiast. Goede communicatieve en sociale vaardigheden, stressbestendigheid en flexibiliteit zijn voor jou vanzelfsprekend. Je hebt een patiënt- en kwaliteitsgerichte werkhouding en je kunt secuur werken. Je beschikt uiteraard over een afgeronde WO-opleiding Geneeskunde en een BIG-registratie, en hebt specifieke belangstelling voor het vakgebied cardiothoracale chirurgie. Ben jij daadkrachtig en wil je samen met je collega’s optimale zorg leveren aan cardiothoracaal chirurgische patiënten? Dan is deze functie écht iets voor jou!

Meer informatie

Je werkt in een fulltime dienstverband van 46 uur per week. Je krijgt een tijdelijke aanstelling voor één jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal €5.073,- bruto per maand voor een fulltime functie (schaal 11A, cao UMC). Naast de klinische werkzaamheden heb je ook de mogelijkheid om (internationaal) wetenschappelijk onderzoek uit te voeren.

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.

Julia Mangione en Johan Stienstra

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je werkt op de afdeling Cardiothoracale Chirurgie. Deze afdeling verricht alle voorkomende operaties op het gebied van hart- en longchirurgie, met uitzondering van harttransplantaties. De afdeling Cardiothoracale Chirurgie van het LUMC is internationaal bekend op het gebied van hartklepreparaties, chirurgische behandelingen van hartfalen, congenitale chirurgie en longchirurgie.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Nimrat Grewal, aios, afdeling Thoraxchirurgie
071 526 40 22

Solliciteren