Martin Schalij nieuw lid Raad van Bestuur LUMC

11 september 2020• PERSBERICHT

Op 1 januari 2021 treedt prof. dr. Martin (Jan) Schalij (1958) als vierde bestuurder toe tot de Raad van Bestuur van het LUMC. Schalij is sinds 2003 hoogleraar Cardiologie en sinds 2011 afdelingshoofd Hartziekten in het LUMC. Naast zijn rol als bestuurder blijft hij ook een dag per week werkzaam als cardioloog.

Schalij richt zich als bestuurder vooral op de medisch-specialistische en verpleegkundige zorg. Ook is hij primair verantwoordelijk voor kwaliteit en veiligheid van zorg. Hij geeft samen met de voorzitter van de Raad van Bestuur invulling aan waarde- en datagedreven zorg en aan de implementatie van de uitkomsten van de portfolio-evaluatie. Ook capaciteitsmanagement en zorglogistiek worden zijn aandachtsgebieden. 

Kees Linse, voorzitter van de Raad van Toezicht, is blij met de extra aandacht voor de zorg binnen het bestuur. “De zorg voor onze patiënten, evenals de ondersteuning van ons medisch en zorgpersoneel, verdient door de toenemende complexiteit van onze zorg ook op het hoogste bestuurlijke niveau de juiste aandacht. De komst van Martin Schalij brengt een nieuwe balans in de Raad van Bestuur van het LUMC, zodat we onze rol als innovator voor de verbetering van de gezondheidszorg en de gezondheid van mensen nog beter kunnen waarmaken.“

Schalij: “Ik ben blij dat ik mij vanuit mijn academische én klinische achtergrond op bestuurlijk niveau mag inzetten voor al onze medewerkers op onze afdelingen en centra, zodat we met elkaar patiënten in het LUMC - maar samen met onze partners ook in de regio - de juiste zorg op de juiste plek kunnen bieden. Er liggen prachtige uitdagingen op het gebied van zorginnovatie die we dankzij ons onderzoek en onderwijs volop kunnen ontwikkelen. Ik vind het een eer om samen met mijn collega’s er voor te zorgen dat deze innovaties bij de juiste patiënten terecht komen.”

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.