(Kinder)verpleegkundige in Opleiding tot NICU-Verpleegkundige

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Werk jij momenteel als verpleegkundige en wil je je verder specialiseren? Of ben jij misschien al kinderverpleegkundige en wil je je nu richten op onze allerkleinste patiënten? Dat komt goed uit, want wij leiden je graag op tot NICU-verpleegkundige!

In het kort

• Voor de start van de opleiding is er een passend voorwerktraject dat past bij jouw achtergrond en ervaring
• Deze opleiding duurt 15 maanden en we vragen je voor die tijd een aantal weken/maanden voor te werken
• Als NICU-verpleegkundige geef je gezinsgerichte en specialistische zorg
• Je werkt op een moderne afdeling binnen een academische omgeving
• Je hebt vele doorgroeimogelijkheden

Wat ga je doen?

Op onze IC liggen pasgeborenen waarvan we de vitale functies observeren en bewaken, of waarvan we een of meerdere vitale functies ondersteunen of overnemen. Voor de behandeling en bewaking van onze patiënten gebruiken we geavanceerde en moderne apparatuur. Als IC-Neonatologieverpleegkundige in opleiding heb je bij ons niet alleen een belangrijke rol in de verzorging van premature, dysmature en zieke pasgeborenen, maar ook voor de ouders ben je een onmisbare schakel in een van de meest intensieve periodes van hun leven. Afhankelijk van de zorgbehoefte van de pasgeborenen en de fase van je opleiding zorg je tijdens je dienst voor een of meerdere patiënten. Bovendien word je gekoppeld aan gediplomeerde collega’s die je in de praktijk begeleiden en krijg je daarnaast begeleiding van de praktijkbegeleider en teamleider. Jullie zien elkaar regelmatig en samen evalueren jullie de voortgang van je opleiding. Bij ons start twee keer per jaar de opleiding tot IC – Neonatologieverpleegkundige, dus ook met jouw studiegenoten kun je ervaringen uitwisselen.

Wat vragen wij?

Ben je een verpleegkundige met minimaal een jaar werkervaring in het ziekenhuis of heb jij al ervaring als kinderverpleegkundige en wil je je verder specialiseren? Dan is de opleiding tot NICU-verpleegkundige wellicht iets voor jou! Belangrijk is dat je enthousiast bent om te leren en bekend staat om je actieve houding; als je iets signaleert doe je er daadwerkelijk iets mee. Je bent nieuwsgierig en niet bang om op mensen af te stappen. Tenslotte ben je geboeid door de techniek van de geavanceerde en moderne apparatuur waar je mee werkt. Tegelijkertijd vind je het een uitdaging om de ouders van onze patiënten zo optimaal als mogelijk te begeleiden.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze afdeling? Bekijk onze Instagram Takeover, volg ons op Instagram @wakz_leiden of neem eens een kijkje op onze website. Ook hebben we ook een hele bijzondere wervingsfilm van de NICU. 

Als je aan de opleiding begint, word je ingeschaald in schaal 7M, cao UMC (maximaal € 3.675,- bruto per maand, bij een fulltime dienstverband). Na het behalen van je IC-Neonatologie diploma word je ingeschaald in schaal 8M, cao UMC (maximaal € 4.201,- bruto per maand, bij een fulltime dienstverband). Vervolgens kun je doorgroeien naar een seniorfunctie in schaal 9AM, cao UMC (maximaal €4.499,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Uiteraard vergoeden wij je volledige opleiding.

De opleiding start meerdere keren per jaar en duurt 15 maanden. Wij bieden je de mogelijkheid om je breed te ontwikkelen en ervaring op te doen met pasgeborene en moeders. Met elkaar stemmen we het juiste startmoment voor de opleiding af.

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sanne van den Berg

Sanne van den Berg

"Je bent de ogen van de dokter en de stem van het kind."

Je werkplek

Onze Neonatologie Intensive Care Unit (NICU) is een van de tien Neonatale IC-centra in Nederland en sinds 2017 werken we op een splinternieuwe afdeling. We zijn het eerste ziekenhuis in de Randstad met zeventien eenpersoonskamers en vier tweelingenkamers. Zo is er meer rust voor het kind, privacy voor ouders en is rooming-in mogelijk. Dit is helemaal in lijn met onze visie op gezinsgerichte zorg. Ons verpleegkundig team bestaat uit tachtig collega’s, onder wie verpleegkundigen, doktersassistenten, secretaresses, transfermedewerkers en ondersteunende diensten aangestuurd door drie teamleiders. Wij zijn het landelijk centrum voor de behandeling van kinderen met een rhesus-antagonisme en TTTS (Twin-to-twin transfusion syndrome). Ook de zorg voor kinderen met aangeboren hartafwijkingen is een van onze speerpunten. Samen met GeboorteHuis Leiden vormen wij de verpleegeenheid Perinatologie. Ons doel: alle zorg paraat, samen de regie en een gastvrij verblijf voor het kind en de ouders.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Er zijn bij ons verschillende mogelijkheden om door te groeien, bijvoorbeeld naar oudste van dienst, verpleegkundig expert/onderzoeker of physician assistent.

Contact: Rianne de Jong, Mirjam van der Kroft en Kim Schoemaker, verpleegkundig teamleiders NICU
071 526 40 64
P.M.de_Jong@lumc.nl

Solliciteren