PhD-kandidaat Biostatistiek

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij op zoek naar een PhD-project in biostatistiek? Wij zoeken een kandidaat die in staat is om in complexe causale methoden te duiken en die enthousiast is om die methoden toe te passen op medische datasets in nauwe samenwerking met clinici en epidemiologen. Ben jij de kandidaat die we zoeken?

In het kort

• Je hebt een master Statistiek, Toegepaste Wiskunde, Econometrie of een vergelijkbare richting
• Je hebt interesse in zowel het ontwikkelen als het toepassen van statistische methoden
• Je wilt bijdragen aan medisch onderzoek in nauwe samenwerking met clinici
• Je beschikt over goede communicatievaardigheden in het Engels en (bij voorkeur) Nederlands

Wat ga je doen?

Lees de volledige functiebeschrijving in de Engelse vacature.

Wat vragen wij?

Je hebt een master Statistiek of vergelijkbare achtergrond. Je hebt de ambitie om je complexe causale methoden eigen te maken en je hebt een vergaande interesse in medische toepassingen. Jij kijkt uit naar het samenwerkingen met medici die jouw modellen in de praktijk willen toepassen. In deze functie is het van belang dat je beschikt over goede communicatievaardigheden in het Engels en bij voorkeur ook in het Nederlands. Daarnaast ben je in staat om complexe materie begrijpelijk uit te leggen. Ervaring met medisch onderzoek is een pre.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Als PhD-kandidaat krijg je een dienstverband ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de arbeidsovereenkomst, met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.422,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.103,- in het laatste jaar (schaal Pro, cao UMC). Het is ook mogelijk 32 uur per week te werken, dan is de aanstelling voor maximaal 4,5 jaar.

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Lees de volledige vacature in het Engels.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met prof. dr. Hein Putter, professor, Biomedical Data Sciences, h.putter@lumc.nl, dr. Nan van Geloven, assistant professor, Biomedical Data Sciences, n.van_geloven@lumc.nl of dr. M van Diepen, assistant professor, Department of Clinical Epidemiology, m.van_diepen@lumc.nl

Berend van Meer, postdoc

Berend van Meer

“Het LUMC is een essentiële bouwsteen voor onderzoek en zorg.”

Je werkplek

Je wordt aangesteld bij zowel de afdeling Biomedical Data Sciences (sectie Medische Statistiek) als de afdeling Klinische Epidemiologie. De afdeling Biomedical Data Sciences van het LUMC beschikt over de grootste biostatistiekonderzoeksgroep van Nederland. De groep heeft een sterke internationale reputatie op het gebied van onderzoek naar overlevingsanalyses. De afdeling Klinische Epidemiologie van het LUMC is wereldwijd leidend op het gebied van causale gevolgtrekking en staat op de voorgrond van de verzameling van grote internationale cohorten van nierpatiënten. Je werkt in een bruisende omgeving met verschillende PhD-studenten en postdocs.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Nan van Geloven

dr. Nan van Geloven, assistant professor, afdeling Biomedical Data Sciences
071 526 97 17
n.van_geloven@lumc.nl

Solliciteren