Hoogleraar Jaap Hamming krijgt prestigieus erelidmaatschap

18 juni 2018• NIEUWSBERICHT

Hoogleraar Jaap Hamming van het LUMC is onlangs benoemd tot erelid van de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH). Een grote eer, want het is twintig jaar geleden dat iemand een erelidmaatschap van de NVvH kreeg.  

Hamming mocht de titel in ontvangst nemen voor onder meer zijn werk voor de opleiding heelkunde, die hij heeft helpen moderniseren. Ook bekleedt de hoogleraar Heelkunde diverse bestuurlijke functies binnen en buiten het LUMC. Zo is hij voorzitter van het adviescollege Concilium Chirurgicum van de NVvH en afgevaardigde voor de Heelkunde in de Europese Unie van Medische Specialisten (UEMS).

Balans

“Ik was even uit mijn balans gebracht”, reageert Hamming op zijn erelidschap. “Ik zag het niet aankomen. Zo’n erelidmaatschap is de grootste eer om te behalen. Het was echt indrukwekkend.” Hamming kreeg de prijs uit handen van NVvH-voorzitter Alexander de Mol  van Otterloo. In de zaal zaten zijn kinderen en zijn vader. “Mijn vader is nu 88 jaar en ruim twintig jaar geleden zelf benoemd tot erelid. Dat is toch erg bijzonder.”

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.