LUMC werkt samen met Dubai op gebied van diabeteszorg

28 april 2015• NIEUWSBERICHT

Het LUMC is een samenwerking aangegaan met Royal Capital Healthcare uit Dubai om de diabeteszorg in die regio te verbeteren. Als het expertisecentrum van Nederland op het gebied van diabetes, kan het LUMC een waardevolle bijdrage leveren aan de zorg voor het hoge aantal diabetespatiënten in de Verenigde Arabische Emiraten en de Golfregio.

Diabeteskliniek

Eind 2014 is het LUMC benaderd om mee te denken over de aanpak van diabetes in Dubai. Bijvoorbeeld bij het opzetten van een diabeteskliniek. Voor het LUMC is dit een unieke kans om de uitgebreide kennis en expertise op het gebied van diabetes verder te verspreiden. Bovendien biedt Dubai een interessante onderzoekspopulatie om de kennis over diabetes nog verder uit te breiden.

Expertise LUMC

Behandeling van diabetescomplicaties is een van de speerpunten van het LUMC.Het LUMC heeft een centrum voor topreferente behandeling van diabetes mellitus, dat deel uitmaakt van het Leiden Diabetes Center (LDC). Het LDC is een center of excellence waarin onderzoek, patiëntenzorg en opleiding centraal staan.  
  

Ondertekening

De afgelopen maanden hebben partijen gekeken hoe de samenwerking met Dubai vorm gegeven kon worden. Dinsdag 21 april ondertekenden Henk Gerla, lid van de Raad van Bestuur van het LUMC, en sjeik Ahmed Mohammed Zayed Saqr Al Nahyan, voorzitter van Royal Capital Healthcare, een intentieverklaring. De komende tijd zullen het LUMC en Royal Capital Healthcare de samenwerkingsplannen verder uitdiepen.

Lees ook de nieuwsberichten van   The National en de   Nederlandse Ambassade in de Verenigde Arabische Emiraten.

 

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij het LUMC?
Abonneer u dan op onze tweewekelijkse nieuwsbrief of neem een abonnement op het LUMC Magazine.