Update Corona

Beste collega,

Afgelopen vrijdag werd in de persconferentie duidelijk dat de hogescholen en universiteiten weer open mogen voor het onderwijs. Dit betekent dat ook voor de huisartsopleiding weer meer live mogelijk is.
Uiteraard is er ook begrip dat men hier wat terughoudend over is, gezien de besmettingen in de praktijken en de gevolgen voor de personele bezettingen aldaar.

Overleg met de groepsleden wat haalbaar is en uiteraard hopen wij met zijn allen dat dit een stap is naar weer meer en gemakkelijker live onderwijs.

Zie hieronder de afspraken die zijn gemaakt vanuit het LUMC en die voor iedereen gelden.

  • Bij binnenkomst draagt iedereen een medisch mondneusmasker (type 2R).
  • In alle binnenruimtes en alle gangen houd je zoveel mogelijk 1,5 meter afstand én draag je een medisch mondneusmasker.
  • Alleen bij eten en drinken aan tafel op 1,5 meter afstand mag het masker af. Zet het masker na het eten en drinken direct weer op.
  • Zittend in de eigen kantoorruimte houd je 1,5 meter afstand. Hier hoeft het mondneusmasker niet op. Indien 1,5 meter afstand houden door de werkzaamheden niet kan, dan draag je een medisch mondneusmasker.In de LUMC parkeergarage houd je 1,5 meter afstand, volg de routing én draag je een (eigen) mondneusmasker.
  • Patiënten en bezoekers krijgen een medisch mondneusmasker uitgereikt bij de ingang als ze deze niet bij zich hebben.
Vriendelijke groet namens het MT HO LUMC