Mbo-verpleegkundige in Opleiding

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Word jij enthousiast van het werken in de zorg? Wil jij de opleiding tot verpleegkundige volgen? En tegelijkertijd in de praktijk jouw kennis toepassen? Is jouw antwoord driemaal ‘ja’? Zoek niet verder: het LUMC is de juiste plek voor jou!

In het kort

• In drie jaar tijd word je opgeleid tot mbo-verpleegkundige
• Je volgt het theoretische gedeelte bij het mboRijnland
• En jouw kennis voer je tegelijkertijd uit in de praktijk bij het LUMC
• Je komt te werken op verschillende van onze verpleegafdelingen
• Zo kun je ook ontdekken wat jou aanspreekt en enthousiast maakt 

Wat ga je doen?

Je volgt het leerwerktraject, waarbij je zowel onderwijs volgt, als in de praktijk werkt. Dit betekent dat je als verpleegkundige in opleiding alle kennis, die je opdoet tijdens je opleiding direct bij ons in de praktijk kan uitvoeren. Natuurlijk krijg je hier begeleiding bij: je wordt begeleid door onze werkbegeleiders die natuurlijk verpleegkundige zijn. Zij leren jou graag de kneepjes van het vak. Aangezien je tijdens je opleiding bij verschillende verpleegafdelingen stage loopt/meewerkt, krijg je ook de kans om te ontdekken welke afdeling jou aanspreekt en energie geeft. Binnen het LUMC komen namelijk alle specialismes aan bod, onder andere binnen de chirurgie, interne geneeskunde en moeder en kindzorg. Je krijgt bij ons ook de kans om patiënten met complexe ziektebeelden uit heel Nederland te verzorgen. Grijp jij deze kans en word jij samen met ons grensverleggend beter?

Wat vragen wij?

We verwachten van jou een proactieve rol in je eigen leerproces. Je stuurt je eigen proces aan, formuleert je leervragen en bewaakt je leerproces en evalueert hoe het gaat. Je leert je handelen te onderbouwen en te verbeteren. Omdat de ontwikkelingen in de zorg snel gaan, sta je er open voor om ‘je leven lang te leren’. Om toegelaten te worden tot de opleiding dien je minimaal 16 jaar oud te zijn (bij start van de opleiding op 1 september 2023) en voldoe je aan de hieronder genoemde toelatingseisen.

Meer informatie

Om toegelaten te worden tot de opleiding dien je te voldoen aan de volgende toelatingseisen:
• diploma mavo met 6 vakken op niveau D, of
• diploma vmbo theoretische leerweg, of
• diploma havo, of
• overgangsbewijs van havo-vwo 4, of
• afgeronde verzorgende IG-3 opleiding, met minimaal 1 jaar praktijkervaring na diplomering.

Tijdens de opleiding ben je werkzaam als student verpleegkunde in het LUMC. Je ontvangt dan een leerlingensalaris volgens de CAO voor Universitair Medische Centra. Bij aanvang bedraagt dit € 1.485,- bruto per maand. Als je 21 jaar of ouder bent, wordt je leerlingensalaris aangevuld tot het minimumloon van € 2.184,-. Verder krijg je een leerarbeidsovereenkomst voor 32 uur per week voor de duur van de opleiding.

Een assessment behoort tot de procedure.

Wil je vast inspirerende verhalen lezen van collega verpleegkundigen? Kijk dan  hier .

Amber van Duijn, NICU-verpleegkundige

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Als verpleegkundige in opleiding bij het LUMC werk je met patiënten uit het hele land. Het LUMC is namelijk een academisch ziekenhuis waarvoor patiënten met complexe ziektebeelden uit het hele land naar toekomen, omdat wij hierin gespecialiseerd zijn. Daarnaast krijg je de kans om met de nieuwste apparatuur te werken.

Carrière in het LUMC

Je volgt bij mboRijnland de opleiding tot verpleegkundige. Deze opleiding begint met een periode waarbij je wekelijks twee lesdagen afwisselt met twee werkdagen op een verpleegafdeling binnen het LUMC. Wanneer je tijdens deze periode een goede ontwikkeling laat zien, vervolg  je je opleiding als student verpleegkunde bij het LUMC. Vanaf dan heb je wekelijks één lesdag naast gemiddeld drie werkdagen. Deze periode van leren en werken duurt tweeënhalf jaar. Tijdens je opleiding kom je te werken op verschillende verpleegafdelingen binnen het ziekenhuis. Tijdens je opleiding word je ook begeleid door praktijkopleiders. Zij zijn gespecialiseerd in het praktijkleren en helpen je de brug te slaan tussen theorie en praktijk.  

Contact: organisatoren basisopleidingen, afdeling Educatie Zorgsector

E-mail: praktijkopleiding@lumc.nl

Solliciteren