mw. dr. B.A. Wevers

Laboratoriumspecialist klinische chemie en medische immunologie

Vakgebied(en)

  • Medische immunologie
  • Serologische (auto-)immuundiagnostiek
  • Point of Care testing (POCT) 'extern'

Introductie

Brigitte Wevers studeerde Biomedische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit (VU) te Amsterdam. Na haar afstuderen is zij aan de faculteit geneeskunde van de UvA/AMC gepromoveerd op de rol van C-type lectine receptoren en dendritische cellen tijdens verschillende infecties.

In 2015 is ze bij Atalmedial gestart met de opleiding tot laboratoriumspecialist klinische chemie, later gecombineerd met de opleiding tot laboratoriumspecialist medische immunologie bij de opleidingseenheid AMC/Sanquin/Atalmedial. Brigitte Wevers is sinds juni 2021 werkzaam op de afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde van het LUMC. Ze is als laboratoriumspecialist klinische chemie en medische immunologie vakinhoudelijk verantwoordelijk voor de serologische (auto)immuundiagnostiek van de afdeling KCL, en tevens voor de door het KCL ondersteunde Point-of-Care bepalingen op locaties buiten de muren van het LUMC.

Brigitte Wevers is lid van de wetenschapscommissie van de afdeling KCL, en is daarnaast lid van de niet-WMO commissie van divisie 4 van het LUMC.


Publicaties

Brigitte Wevers: ORCID; Linkedin; Pubmed


Contactgegevens

Leids Universitair Medisch Centrum
Gebouw 1
Kamer E-02-017

Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden
Tel: +31 71 529 8501

Postzone E2-P
Postbus 9600
2300 RC Leiden

E-mail: b.a.wevers@lumc.nl