CAIRELab: kunstmatige intelligentie (AI)

In het LUMC geloven we dat kunstmatige intelligentie (AI) een waardevolle bijdrage kan leveren aan waardegedreven zorg. Enerzijds door een betere zorgervaring voor patiënten en medewerkers, anderzijds door betere klinische uitkomsten. Daarom zetten we stappen in het toepassen van verschillende vormen van AI, van voorspellingsmodellen voor ziektebeelden tot beeld- en spraakherkenning voor het automatiseren van repetitieve taken, tot het inzichtelijk maken van complexe stuurinformatie.

Als CAIRELab willen we de expertise en het enthousiasme rondom kunstmatige intelligentie vasthouden en inzetten om de zorg goed, betaalbaar en toegankelijk te houden. We willen meetbare impact maken met AI op korte en lange termijn. We gaan actief op zoek naar innovatie in de markt of brengen innovaties zelf tot stand. Daarnaast verbinden we clinici, AI-experts en onderzoekers met elkaar.

Contact

Bij CAIRELab zijn we altijd enthousiast om te verbinden, samen te werken en onze kennis te delen. Of u nu op zoek bent naar een deskundige spreker voor uw evenement, geïnteresseerd bent in het aangaan van een nieuwe samenwerking, of gewoon meer wilt weten over ons werk, we horen graag van u. U kunt ons bereiken op ai@lumc.nl.