CAIRELab: kunstmatige intelligentie (AI)

Het LUMC past kunstmatige intelligentie (AI) toe in de zorgverlening. Bijvoorbeeld door met verzamelde gegevens ziekteverloop en heropnames te voorspellen. Alle kennis en expertise over AI verzamelt het LUMC in het CAIRELab: Clinical AI Implementation and Research Lab. Waardevolle toepassingen brengen we zo sneller naar de praktijk. Neem voor samenwerkingen en informatie over AI-projecten contact op met CAIRELab via ai@lumc.nl!

AI in de zorg

Kunstmatige intelligentie (AI) kan een waardevolle bijdrage leveren aan de zorg. Zoals een betere zorgervaring voor patiënten en medewerkers en betere klinische uitkomsten. Denk hierbij aan het eerder herkennen van symptomen en sneller en nauwkeuriger beeld bij scans. Of het voorspellen van een klinische ontwikkeling, zoals veel heropnames op de intensive care (IC) door te vroeg ontslag. Via CAIRELab kan het LUMC waardevolle toepassingen van AI sneller onderzoeken en valideren. Bijvoorbeeld modellen die ziektebeelden voorspellen en technologie die gesprekken in spreekkamers samenvat. Dit doet het LUMC samen met zorgverleners, data scientists en onderzoekers.

Meer over CAIRELab

CAIRELab van het LUMC: kunstmatige intelligentie in de zorg

Berichtenservice innovaties

Wilt u op de hoogte blijven van de LUMC zorginnovaties? Meld u dan aan voor onze berichtenservice. We houden u dan via berichten en artikelen op de hoogte van innovatieve projecten in het LUMC. Uw nummer wordt alleen gebruikt voor het sturen van notificaties via WhatsApp over innovatienieuws. We delen uw nummer met niemand anders.

Aan- en afmelden berichtenservice

  • Aanmelden: stuur een WhatsApp-bericht met de tekst ‘innovatie aan’ naar 06 11 72 68 06. Aanmeldingen worden elke donderdag verwerkt, daarna ontvangt u een welkomstbericht.
  • Afmelden: stuur een Whatsapp-bericht met de tekst 'STOP naar 06 11 72 68 06.

Vragen? Neem contact op per e-mail via ai@lumc.nl.