Bijzondere medische zorg

GeboorteHuis Leiden levert zorg op het hoogste niveau. We zijn expert op meerdere gebieden. We werken laagdrempelig samen met andere experts in ons ziekenhuis. Zo proberen we de best mogelijk zorg te bieden voor u en uw ongeboren kind.

Voor wie?

Sommige ziektes kunnen in Nederland alleen in ons ziekenhuis behandeld worden. Bent u bijvoorbeeld zwanger van een monochoriale tweeling en zijn er gevaarlijke verbindingen tussen de vaten van beide kinderen? Dan kan dat alleen in het LUMC behandeld worden. Ook als uw ongeboren kind ernstige bloedarmoede heeft, kunt u daarvoor alleen in ons ziekenhuis worden behandeld.

Daarnaast behandelen we ook vrouwen met herhaalde miskramen. We begeleiden moeders met auto-immuun aandoeningen, andere ernstige ziektes of hartafwijkingen. Ons ziekenhuis doet ook prenatale diagnostiek en uitgebreid echo onderzoek.

Naast de behandeling, doen we in veel gevallen ook (mee aan) wetenschappelijk onderzoek. Onderzoek helpt ons om de zorg in de toekomst nog beter te maken.

Tenslotte geven we second opinions.

Samenwerking 

In veel gevallen werken we samen met andere experts in ons ziekenhuis. We hebben bijvoorbeeld een nauwe samenwerking met neonatologen, (kinder)cardiologen, internisten en immunologen. Door samen naar elke patient te kijken wordt de zorg beter en leren we steeds van elkaar.