Geboortehuis Leiden voor professionals

In Het Geboortehuis Leiden staat de zwangere vrouw centraal. Met een hecht team van zorgverleners om haar heen, heeft zij de regie in de zorg die ze nodig heeft.
Verwijzen

Over ons centrum

Het GeboorteHuis Leiden wil dat de zorg steeds verbetert. Daarvoor is het doen van onderzoek noodzakelijk. Ook kennis is belangrijk. Daarom leiden we (jonge) mensen op. Alleen zo is goede zorg in de toekomst gewaarborgd. Onderzoek vraagt om een nieuwsgierige houding. Leerlingen en studenten stellen veel vragen en brengen nieuwe ideeën en inzichten mee. Wij denken dat zowel onderzoek als opleiding een positieve invloed hebben op onze kwaliteit van zorg. Nu en in de toekomst.

Kwaliteit van onze zorg

Het Geboortehuis Leiden is een unieke samenwerking tussen het LUMC en eerstelijnsverloskundigen uit Leiden en omstreken. Samen proberen we de best mogelijke zorg te bieden aan zwangeren, barenden en kraamvrouwen.

Onderzoek en innovatie

Om onze zorg te blijven verbeteren is wetenschappelijk onderzoek nodig. Het LUMC heeft internationaal veel aanzien opgebouwd vanwege jarenlang onderzoek naar foetale therapie. De inzet van het foetale therapieteam vertaalt zich in goede behandelresultaten.

Door mee te werken aan (inter)nationale en lokale onderzoeken wordt steeds duidelijker welke zorg goed is en welke zorg niet. Vrouwen die patiënt bij ons zijn, kunnen gevraagd worden mee te werken aan onderzoek. Onder het kopje 'Meedoen aan wetenschappelijk onderzoek' kunt u zien welke onderzoeken er zijn in Het Geboortehuis Leiden.

Onderwijs en werken bij

Onderwijs en opleidingen

In Het Geboortehuis Leiden dragen we bij aan de opleiding van velen. Verpleegkundigen, basisartsen, verloskundigen en medisch specialisten: allemaal worden ze opgeleid op onze afdeling. Ook organiseert de afdeling postdoctorale bij- en nascholing van artsen, cursussen en congressen.