Dr. ir. J. H. (Jurriaan) de Groot

Hoofd Research and Development

Vakgebied(en)

  • Innovatie in diagnostiek en behandeling (Centraal neurologische & Neuromusculaire aandoeningen, Schouderpathologie)
  • Hoofd Laboratorium voor Kinematica en Neuromechanica (LK&N)
  • Blokcoördinatie Technische Geneeskunde

Introductie

Jurriaan de Groot is universitair docent Revalidatiegeneeskunde (Onderzoek en innovatie)

Hij is aan de Universiteit Wageningen afgestudeerd als bioloog (1988) en in 1997 gepromoveerd aan de Technische Universiteit Delft bij de afdeling Biomechanical Engineering met het proefschrift ‘The Shoulder, A kinematic and dynamic analysis of motion and loading’. Als post-doc aan de Universiteit Leiden bij de afdeling biologie heeft hij gewerkt aan de beweging en biomechanica van slangen- en kameleontongen.

Sinds 2001 is hij verbonden aan de afdeling Revalidatiegeneeskunde van het Leids Universitair Medisch Centrum als onderzoeker en hoofd van het Laboratorium voor Kinematica and Neuromechanica. Zijn onderzoek richt zich op innovatie van diagnostiek en behandeling van patiënten met centraal neurologische en neuromusculaire aandoeningen en patiënten met pijnlijke schouders (scheuren van het glenohumeraal rotatoren manchet en sub-acromial pijn syndroom).

Hij is docent en blokcoördinator van de Bachelor en Master opleiding Technische Geneeskunde, een multidisciplinaire opleiding binnen de Medical Delta.

Hij is als (hoofd)onderzoeker betrokken in verschillende projecten welke zijn gerealiseerd met subsidies van het Reumafonds, ZonMW and STW en heeft meer dan 60 publicaties gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften.


Contactgegevens

Leids Universitair Medisch Centrum
Gebouw 1
Kamer B00-56

Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden
Tel: +31 (0)71 5263457

Postzone B0-Q
Postbus 9600
2300 RC Leiden

E-mail: j.h.de_groot@lumc.nl