Uw baby wordt overgeplaatst

Overplaatsing

Wanneer uw baby niet langer intensieve zorg nodig heeft en de artsen het verantwoord vinden, zal uw baby worden overgeplaatst naar een ziekenhuis bij u in de buurt. De keuze voor het ziekenhuis hangt af van de zorg die uw kind nog nodig heeft en van uw woonplaats. Sommige pasgeborenen hebben nog postIC/high care nazorg nodig waarvoor het LUMC samenwerkt met High Care Centra in het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag, Reinier de Graaf Gasthuis in Delft en het Groene Hart ziekenhuis in Gouda. Deze postIC/high care zorg houdt bijvoorbeeld in de zorg voor babies met een doorgetelde zwangerschapsduur van 30 - 32 weken, huidige gewicht 1000-1250 gram of CPAP/ high flow ondersteuning hebben. Sommige pasgeborenen kunnen naar een couveuseafdeling in een algemeen ziekenhuis bij u in de buurt. 

De transferverpleegkundige (e-mail, tel 071 526 5394: komt tijdens de opname langs om u tijdig te informeren over de overplaatsing en uw wensen omtrent het ziekenhuis te bespreken. Omdat het aantal intensive care plaatsen beperkt is, kan een overplaatsing soms vrij onverwacht gebeuren. Wij zullen altijd ons best doen u ook in dit geval zo goed mogelijk te informeren.

De nieuwe afdeling van uw kind is geen intensive care unit. Daarom zijn er vermoedelijk minder artsen en verpleegkundigen aanwezig. De verpleegkundigen moeten meer kinderen verzorgen dan u bij ons gewend bent. Wij raden u aan een kennismakingsbezoek te brengen aan het andere ziekenhuis, om zo alvast een beeld van de afdeling te krijgen.

U kunt ook alvast de website van het ziekenhuis bekijken. 

Heeft u een meerling, dan proberen wij uw kinderen tegelijkertijd over te plaatsen. Dit lukt niet altijd. Het kan zijn dat uw ene kind wel toe is aan een overplaatsing naar een high care afdeling, maar uw andere kind nog langer intensieve zorg nodig heeft.

Indien uw baby rechtstreeks vanuit het LUMC naar huis komt, vindt u hier meer informatie:

Ontslag
Uitgestelde kraamzorg

Post IC/HC centra:
Groene Hart ziekenhuis in Gouda
Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag
Reinier de Graaf Gasthuis in Delft

Andere ziekenhuizen:
Alrijne ziekenhuis in Leiden
Langeland ziekenhuis te Zoetermeer
Haaglanden Medisch Centrum locatie Westeinde te Den Haag