Hart Long centrum

Vaatchirurgie

De afdeling vaatchirurgie is gespecialiseerd in aortapathologie en zeldzame vaatchirurgische ziektebeelden. Ook dialyse patiënten die complexe toegangschirurgie nodig hebben of patiënten die een second opinion willen zijn van harte welkom. Research, onderwijs en opleiding zijn sterk verweven met onze klinische praktijk.

De Vaatchirurgie is onderdeel van de afdeling Heelkunde. Meer informatie.

Aortic Center LUMC

In het LUMC worden wekelijks patiënten behandeld met een probleem aan de aorta. Al jaren werken de specialisten in hart- en vaatheelkunde van het LUMC samen op het gebied van onderzoek en behandeling van patiënten met een probleem aan de aorta. Deze samenwerking heeft geresulteerd in het tot stand komen van het Aortic Center LUMC. Met de huidige samenwerking binnen het Aortic Center bieden wij de continue mogelijkheid om patiënten, huisartsen en specialisten te voorzien van gespecialiseerd advies, evaluatie, diagnostiek en hoogkwalitatieve behandeling gebaseerd op de meest actuele en wetenschappelijk onderbouwde visie. Patiënten die door meerdere specialisten behandeld worden voor hun aorta, worden bijvoorbeeld gezamenlijk pré- en postoperatief op één spreekuur gezien. Dit wordt gecoördineerd door een verpleegkundig specialist gespecialiseerd in aortaziekten.

Lees meer.

Steun ons onderzoek

In Nederland worden per jaar ongeveer 3500 mensen geopereerd aan de grote lichaamsslagader. Deze behandelingen maken de laatste tien jaar een stormachtige ontwikkeling door. Het LUMC is binnen Nederland een gespecialiseerd centrum voor de behandeling van aandoeningen aan de aorta. Binnen het LUMC werkt een multidisciplinair team samen aan een breed onderzoeksprogramma waarin de patiënt centraal staat, om deze zorg nog beter te maken. Onderzoekers in het LUMC zijn op zoek naar technische verbeteringen waardoor er in de toekomst steeds meer van onze patiënten goed behandeld kunnen worden. Er is nog veel werk te doen. Behalve de verbetering van operatie technieken is een goed functionerend behandelteam en de mening van de patiënt van zeer groot belang; ook hier wordt onderzoek naar gedaan. Met uw steun kunnen we alle aspecten van goede zorg de verdiende aandacht geven. Doe mee en doneer voor betere zorg voor patiënten met een aorta afwijking. Lees meer.