Boerhaave Nascholing | POBOT Advanced Training BEEN

In deze cursus Advanced training leert u alles over de anatomie van de belangrijkste spieren en het toepassen van een echo-apparaat bij een behandeling.

Details

  • Locatie
    Spaarne Gasthuis, Hoofddorp
  • Organisator
    Boerhaave Nascholing

Omschrijving

Wilt u als revalidatiearts, neuroloog of orthopeed meer vaardigheden in de echografie op doen? In deze cursus Advanced training leert u alles over de anatomie van de belangrijkste spieren en het toepassen van een echo-apparaat bij een behandeling. Samen met andere cursisten gaat u aan de slag met praktische voorbeelden die uw oriëntatievermogen en hand-oog coördinatie zullen verbeteren.  

Spasticiteitsbehandeling

Tijdens de cursusdag gaat u in groepjes van drie op vijf stations aan de slag met verschillende cases. Na het doorlopen van de training heeft u onder andere meer inzicht in de indicatiestelling voor een spasticiteitsbehandeling en de selectie van doelspieren.

Ook weet u straks meer over de behandelopties van spasticiteit, met in het bijzonder de plaatsbepaling van proefblokkades bij de zenuw of spier. Daarnaast leert u over de verschillende typen Botuline en de dosering.

Praktische vaardigheden bij spasticiteitsbehandeling

Verder doet u tijdens de cursus de volgende vaardigheden op: 

  • het toepassen en bedienen van het echoapparaat bij de behandeling van de onderste extremiteit;
  • het identificeren van de belangrijkste spieren in een longitudinale en transversale echo presentatie.

Meer informatie

Boerhaave Nascholing | POBOT Advanced Training BEEN