Bezoek de SEH in aanbouw tijdens de Dag van de Bouw

Tijdens de Dag van de Bouw op 8 juni krijgt u de unieke kans om de in aanbouw zijnde SEH te bezoeken!

Details

  • Locatie
    LUMC
  • Organisator
    LUMC afd. Bouwzaken

Omschrijving

De Raad van Bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft enige tijd terug ingestemd met het Advies Vlekkenplan voor de herinrichting van de Spoedeisende Hulp. Na oplevering van de nieuwe Spoedeisende Hulp (SEH) in het LUMC is er sprake van spoedzorg voor het verzorgingsgebied van de regio Zuid-Holland Noord met een adherentiegebied van circa 530.000 inwoners.

Gedurende de renovatie van de SEH wordt gebruik gemaakt van een interim locatie op het terrein tussen spoorlijn en het LUMC-gebouw. De werkzaamheden voor deze tijdelijke voorziening zijn gestart in juni 2020.

Na de sloopwerkzaamheden op de oude locatie heeft de standaard LUMC renovatie van de gevel plaatsgevonden (isolatie, beplating en glasvlakken). Een nieuwe straatwand incl. openbare toiletten, toegangsdeuren en nieuwe brandscheiding zijn gerealiseerd.

Binnen deze contouren is een compleet nieuwe Spoedeisende Hulp afdeling van 3600 m2 opgebouwd waarin de laatste stand van techniek en medische eisen verwerkt zijn. Deze zomer vindt de oplevering van deze afdeling plaats

Het nieuwe SEH-complex is zo ingericht dat we meer dan voorheen optimale en innovatieve patiëntenzorg kunnen bieden en de patiënttevredenheid kunnen verhogen. Er zijn meerdere verzorgingsgebieden te weten: de acute kamers, highcare- en lowcaregebied en het acute kort verblijf.

Tijdens de Dag van de Bouw op 8 juni krijgt u de unieke kans om de in aanbouw zijnde SEH te bezoeken. Afdeling Bouwzaken van het LUMC stelt de nieuwbouw open en geeft u de mogelijkheid een beeld te krijgen in de complexe combinatie van techniek en medische zorg binnen een gespecialiseerde afdeling.

Meer informatie

Kijk ook: Dag van de Bouw - Renovatie Spoedeisende Hulp te Leiden