Boerhaave Nascholing - Farmacogenetica in de huisartsenpraktijk

In deze cursus, bedoeld voor huisartsen, leert u wat farmacogenetica inhoudt, wat de meerwaarde ervan is en in welke situaties het een rol kan spelen.

Details

  • Locatie
    Online
  • Organisator
    Boerhaave Nascholing

Omschrijving

Veel huisartsen zijn relatief onbekend met farmacogenetica en zetten dit nog weinig in. In deze cursus, bedoeld voor huisartsen, leert u wat farmacogenetica inhoudt, wat de meerwaarde ervan is en in welke situaties het een rol kan spelen.

Met behulp van farmacogenetisch onderzoek kan worden verklaard waarom een geneesmiddel in de gebruikelijke dosering minder of sterker werkt. Bovendien kan het aantonen waarom sommige patiënten onverwachte bijwerkingen hebben. Deze kennis heeft gevolgen voor de keuze of dosering van een geneesmiddel bij een individuele patiënt. Tijdens deze nascholing wordt aandacht besteed aan de basiskennis over farmacogenetica. Daarnaast gaan we in op hoe farmacogenetica in de dagelijkse praktijk toegepast kan worden.

Met de e-learning maakt u zich de farmacogenetische basiskennis eigen en oefent u met casuïstiek. Na afronding kunt u deelnemen aan het avondprogramma op 18 december 2023. Tijdens deze online live bijeenkomst wordt deze kennis in de praktijk gebracht door interactieve lezingen, casusbesprekingen en videos. U kunt hiermee direct aan de slag in uw eigen praktijk. Uw ervaringen en die van de anderen bespreken we tijdens de online terugkombijeenkomst op 29 januari 2024 van één uur.

Praktische zaken

Deze cursus bestaat uit:

  • Voorbereidende e-module en toets (circa 2 uur)
  • Online bijeenkomst 18 december (circa 4 uur)
  • Facultatieve praktijkopdracht (gedurende 6 weken)
  • Online terugkombijeenkomst (1 uur)

Meer informatie

Boerhaave Nascholing - Farmacogenetica in de huisartsenpraktijk