Geneeskunde

De bachelor- en masteropleiding Geneeskunde vormen samen de opleiding tot basisarts. Na de master kunnen artsen aan de slag als basisarts, promoveren of een opleiding tot medisch specialist volgen. De Leidse opleiding Geneeskunde heeft een sterk wetenschappelijk karakter.

Bachelor Geneeskunde

Tijdens de driejarige bachelor doorgronden studenten het menselijk lichaam en ziektes in onderwijsblokken. Gedurende de hele opleiding ontwikkelen ze vaardigheden die een arts nodig heeft. Heb je interesse in de bacheloropleiding Geneeskunde in Leiden, bezoek dan de website voor studiekiezers bachelor. Hier vind je informatie over de studie en toelatingseisen. Plaatsing voor de bachelor verloopt via selectie en plaatsing. Praktische informatie voor studenten over de studie, regels en procedures staat op het studentenportaal. 

Master Geneeskunde

De masteropleiding Geneeskunde is het vervolg op de bacheloropleiding en leidt op tot basisarts. De master begint met een theoretisch deel en halverwege het eerste jaar beginnen de coschappen. Tijdens deze klinische stages wordt de theorie in praktijk gebracht. Heb je interesse in de opleiding, kijk dan op de website voor studiekiezers master. Praktische informatie voor studenten over de studie, regels en procedures staat op het studentenportaal.

PhD-programma

Afgestudeerde masterstudenten worden opgeleid tot zelfstandig onderzoeker in het PhD-programma. Promovendi hebben meestal een aanstelling van vier jaar bij een van de onderzoeksgroepen van het LUMC. Het LUMC onderscheidt twee typen PhD: 1. promotieonderzoek dat wordt uitgevoerd door de onderzoeker in opleiding (oio); 2. promotieonderzoek dat wordt gecombineerd met klinische taken. Het is ook mogelijk om onderzoek buiten het LUMC te doen en toch begeleid te worden door een hoogleraar en promotor van het LUMC. Het PhD-programma wordt georganiseerd door het Directoraat Onderzoek.

Medische vervolgopleidingen

Het LUMC biedt medische vervolgopleidingen die aansluiten op de opleiding tot basisarts. Denk hierbij aan de opleiding tot huisarts, de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde en overige opleidingen tot medisch specialist. De opleidingen tot specialist worden gecoördineerd door opleidingsregio OOR Leiden.


Contactinformatie voor de opleiding Geneeskunde

Directoraat Onderwijs en Opleidingen (DOO)

Bezoekadres

LUMC Onderwijsgebouw (gebouw 3)
Hippocratespad 21, 2333 ZD Leiden.

U kunt zich melden bij het Onderwijsservicepunt op de begane grond.

Postadres

Postbus 9600, 2300 RC Leiden, postzone V0-P
Telefoon:  071- 526 8700 (LUMC-onderwijsservicepunt) 

Contact

Contactformulier Onderwijsservicepunt (algemeen contactpunt voor studenten) 
coschappen@lumc.nl (algemeen e-mailadres voor co-assistenten Geneeskunde)