Bovengemiddelde Keuzegids-beoordeling voor LUMC-masters

27 maart 2024
leestijd
Jaarlijks zet de Keuzegids masters, op basis van studentenbeoordelingen uit de Nationale Studenten Enquête (NSE), alle masteropleidingen op een rij. LUMC-masters zijn bovengemiddeld beoordeeld. En daar zijn we trots op!

Ook dit jaar hebben de masteropleidingen Biomedical Sciences, Farmacie, Geneeskunde, Health, Ageing & Society, Population Health Management en Technical Medicine een goede beoordeling gekregen in de Keuzegids Masters.

“Er wordt in het LUMC elke dag hard gewerkt aan uitstekend onderwijs: door de studenten, docenten, coördinatoren en opleidingsdirecteuren, organisatoren, adviseurs en ondersteuners. Heel goed om te zien dat we daarvoor ook dit jaar weer zulke mooie beoordelingen in de Keuzegids Masters 2024 hebben gekregen. Daar zijn we trots op, en we blijven doorgaan met verbeteren.”, aldus Ronald van den Bos (directeur Onderwijs en Opleidingen) en Alexandra Langers (waarnemer van de onderwijstaken van de decaan).

Beoordeling

Per master wordt het studentenoordeel weergegeven op de thema’s: inhoud, docenten, toetsing, voorbereiding op loopbaan en sfeer. Hierbij zijn de LUMC-masteropleidingen als volgt beoordeeld:

Biomedical Sciences

Volgens de Keuzegids is Biomedical Sciences één van de beste biomedische masteropleidingen in Nederland. Op basis van de gegevens uit de NSE scoort de master op de thema’s ‘inhoud’ en ‘voorbereiding loopbaan’ bovengemiddeld.

Farmacie

Studenten beoordelen de opleiding Farmacie in Leiden landelijk als de beste opleiding Farmacie. De master Farmacie krijgt een bovengemiddelde waardering binnen de thema’s: ‘voorbereiding loopbaan’, ‘docenten’ en ‘sfeer’.

Geneeskunde

De voorbereiding op de loopbaan krijgt een goede beoordeling. 98% van de afgestudeerde is aan het werk. Je staat er dus goed voor op de arbeidsmarkt na het afronden van de master Geneeskunde. Een aandachtspunt voor deze opleiding, en ook de andere geneeskunde masters, is de toetsing. 

Health, Ageing & Society

De master Health, Ageing & Society (voorheen Vitality and Ageing) wordt door de studenten op de onderdelen ‘docenten’, ‘toetsing’ en ‘sfeer’ excellent gewaardeerd en scoort bovengemiddeld op ‘inhoud’ en ‘voorbereiding loopbaan’.

Population Health Management

De opleiding Population Health Management krijgt een gemiddelde beoordeling voor ‘voorbereiding loopbaan’. De master scoort verder bovengemiddeld voor de onderdelen ‘inhoud’, ‘docenten’, ‘toetsing’ en ‘sfeer’.

Technical Medicine

De master Technical Medicine (deze wordt samen met Delft en Rotterdam aangeboden) scoort vergelijkbaar in de benchmark. De master scoort bovengemiddeld op ‘voorbereiding loopbaan’.

Meer informatie over de beoordelingen vind je in de Keuzegids Masters 2024.

Lees ook het artikel op universiteitleiden.nl