Kinderhartspecialisten CAHAL ontvangen hoogste Surinaamse onderscheiding

24 november 2022
leestijd
Kinderhartspecialisten Dave Koolbergen, Lukas Rammeloo en Frank Engbers van het Centrum Aangeboren Hartafwijkingen (CAHAL) zijn woensdag 23 november door de Surinaamse president Chan Santokhi benoemd tot Ridder in de Ere Orde van de Gele Ster. Ze ontvangen deze onderscheiding vanwege hun grote bijdrage aan de samenleving in Suriname.

De ceremonie vond plaats in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar de specialisten momenteel zijn voor de Kinderhartmissie Suriname.

Inzet voor het Surinaamse kind

De president van Suriname heeft lovende worden voor de kinderhartspecialisten. “Hier staat een bijzondere groep. Een groep van personen die gewaardeerd wordt vanwege het belangeloos inzetten en beschikbaar zijn voor de Surinaamse samenleving. Een groep die regelmatig naar Suriname afreist om zich in te zetten voor het Surinaamse kind op het gebied van kinderhartchirurgie. Deze en nog vele andere harde werkers zijn opgevallen om hun onbaatzuchtige inspanningen en die zullen wij vandaag eren met een onderscheiding”, aldus Santokhi.

Het CAHAL is onderdeel van Amsterdam UMC en het Leids Universitair Medisch Centrum.

Op de foto staan v.l.n.r.: kinderhartchirurg Dave Koolbergen, anesthesioloog Frank Engbers, kindercardioloog Lukas Rammeloo en Chan Santokhi, de president van Suriname.