Transplantatie Centrum

Leiden Transplant Talks

Samen met het cliëntenpanel van het Transplantatie Centrum organiseren wij meerdere korte webinars. Ieder kwartaal proberen we een nieuwe webinar aan te bieden met een voor u interessant onderwerp.
Kijk op deze pagina onze webinars terug.

Webinar Reizen Leiden Transplant Talks

Ik ga op reis en ik neem mee… Dinsdag 26 maart 2024. U bent getransplanteerd en wilt graag weer op reis. Hoe bereid u zich daarop voor? Waar moet u allemaal rekening mee houden: wat kan wel en wat kan niet en wat zijn de risico’s? Wat geeft u bijvoorbeeld aan bij de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Hoe zit het met vaccinaties, medicatie op reis en voedselveiligheid in het buitenland? En wat als u ziek wordt tijdens uw vakantie? Luistert u mee?

Webinar Reizen Leiden Transplant Talks

Afstoting, wat nu?

Maandag 9 oktober 2023. Hoe werkt dat nu eigenlijk afstoting? Hoe ontstaat het, wat gebeurd er en merk je daar wat van. Ook vertellen we hoe het te behandelen is. Ondanks dat u verteld wordt dat het goed te behandelen is kunt u gevoelens van onzekerheid hierover hebben. We nemen u mee in hoe je daar mee om kunt gaan en hoe u kan herkennen of dit gevoel teveel overheerst. Nieuwsgierig? Bekijk de webinar.

Voor u de link naar de PROMs pagina. Bent u nieuwsgierig naar het werk van een patholoog bekijk dit filmpje.

NODAT: Heb ik dat? Diabetes na transplantatie

Dinsdag 27 juni 2023. Wat is diabetes? Hoe en wanneer kan het ontstaan na transplantatie? Kan het verbeteren? Wat lokt uit en wat zijn risico’s? Wat heeft u zelf in de hand en wat kunt u afstemmen samen met uw behandelaar? We vertellen welke behandelingen er zijn, wat nieuw is en wat er onderzocht wordt. Benieuwd? Bekijk ons webinar hier terug:

Voor u nog de links naar Walk en Talk en de pagina Leefstijl van het LUMC Transplantatie Centrum.

Medicatie: Noodzakelijk 'kwaad'

Dinsdag 14 maart 2023. Welke medicijnen krijgt u en waarom? We kiezen voor bepaalde combinaties aan afweeronderdrukkende medicijnen, hoe zit dat? Wat doen al die medicijnen, wat voor bijwerkingen kunnen ze geven, hoe gaan we daar mee om. Kunnen medicijnen op elkaar reageren? Wat is de invloed van voeding, vitamine en kruidenpreparaten. Waarom slikt niet iedereen dezelfde hoeveelheid van een medicijn. Hoe kunt u het beste omgaan met het innemen van medicijnen. Bekijk de webinar en krijg antwoord op deze vragen.

Wetenschappelijk onderzoek: wat betekent dit voor mij?

Maandag 12 december 2022. Bekijk ons webinar hier terug:

Wetenschappelijk onderzoek: wat betekent dit voor mij?

Vermoeidheid na transplantatie

Maandag 26 september 2022. Bekijk ons webinar hier terug:

Machineperfusie

Dinsdag 21 juni 2022. Bekijk ons webinar hier terug:

Lifestyle als medicijn voor transplantatiepatiënten

Dinsdag 29 maart 2022. Bekijk ons webinar hier terug:

In deze link vindt u het totaaloverzicht aan gestelde vragen met daarop de antwoorden.

Voor u nog de diverse links naar Beterschappen, Walk en Talk, Transfit en de pagina Leefstijl van het LUMC Transplantatie Centrum.

Regeneratieve geneeskunde

Dinsdag 21 december 2021. Bekijk ons eerste webinar hier terug: