Sollicitatieprocedure

Wij handelen je sollicitatie digitaal af. Dit betekent dat je via onze site tot en met de sluitingsdatum kunt solliciteren op de vacature. Zodra wij de sollicitatie hebben ontvangen, sturen wij een ontvangstbevestiging. Na de sluitingsdatum verdwijnt de vacature van onze site en nemen wij alle sollicitaties in behandeling.

Als je onze belangstelling hebt, dan nodigen wij je graag uit voor een gesprek. Hiervoor sturen wij je digitaal een uitnodiging. Houd er rekening mee dat hier enige tijd overheen kan gaan, door de hoeveelheid sollicitaties die wij ontvangen. Afhankelijk van de functie worden er één of meerdere gesprekken gevoerd. Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met jouw sollicitatiegegevens. In ons privacystatement kun je hier meer informatie over vinden.

NVP-Sollicitatiecode

Wij hanteren, naast de interne regelingen, ook de NVP-Sollicitatiecode. Deze code bevat basisregels die wij in acht behoren te nemen bij de werving en selectie ter vervulling van vacatures. De NVP heeft deze richtlijnen opgesteld met als doel ‘het aanbieden van een transparante en eerlijke wervings- en selectieprocedure’. 

In- en externe sollicitanten

Wanneer er op een vacature in- en externe kandidaten solliciteren, bekijken wij eerst de interne sollicitaties. En bij gelijke geschiktheid tussen interne en externe kandidaten, geven wij de voorkeur aan de interne kandidaat. 

Reiskosten

Als sollicitant heb je recht om je gemaakte reiskosten naar het LUMC te declareren. Dit kan met behulp van het aanvraagformulier. Meer informatie hierover kun je terugvinden onder het onderdeel ‘Nieuwe medewerkers’.