Verpleegkundige Neurologie/Neurochirurgie

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

De zorg in het complexe werkveld van de neurowetenschap is continu in ontwikkeling. Door verdere centralisering van de zorg in de regio gaat de afdeling uitbreiden met tien klinische bedden. Daarvoor zoeken we nieuwe collega’s. Kom jij ons team versterken?

In het kort

• Specialistische zorg aan de neurologische en neurochirurgische patiënten
• Hoog complexe zorg aan multimorbide patiënten
• Coachen en begeleiden van studenten
• Samenwerking met verschillende disciplines en specialismes

Wat ga je doen?

Je voelt je als een vis in het water in een omgeving waar patiënten specialistische en complexe zorg nodig hebben. Want als verpleegkundige op de verpleegafdeling Neurologie/Neurochirurgie lever je de specialistische en hoog complexe zorg aan de neurologische en neurochirurgische patiënten. Adequate en patiëntgerichte regie is één van je belangrijkste taken. De patiëntencategorie is zowel beschouwend als snijdend, waardoor je samenwerkt met verschillende disciplines en specialismes. We werken op basis van patiëntentoewijzing en als verpleegkundige coördineer je de zorg rondom ‘jouw patiënt’. Je begeleidt ook de familieleden tijdens de opname. Je levert hoog complexe zorg aan multimorbide patiënten. We hechten veel waarde aan ontwikkeling op de afdeling. Daarom coach je, als verpleegkundige op de werkvloer, proactief studenten en begeleid je hen tijdens hun werk. Ook ben je actief in kennisoverdracht, in VMS thema’s en geef je scholing aan je collega’s en werk je mee aan LUMC-thema’s in diverse werkgroepen. Daarnaast verwachten we ook dat jij jezelf blijft ontwikkelen en een bijdrage levert  aan de professionalisering van onze beroepsgroep.

Wat vragen wij?

Wij zoeken zowel verpleegkundigen met een aantal jaar ervaring in de kliniek als verpleegkundigen zonder klinische ervaring. Ervaring met patiënten met neurologische en/of neurochirurgische aandoeningen is natuurlijk een pre. Klinisch redeneren is een centraal onderdeel van je dagelijks handelen. Je vindt dit belangrijk en je hebt de ambitie om je hierin verder te ontwikkelen. Verder heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, weet je van aanpakken en kun je goed relativeren. In een omgeving waar protocollen niet ‘standaard’ worden toegepast kun je prima werken en weet je goed de vertaalslag te maken naar patiënt of behandeling. Je werkt klantgericht en je denkt in oplossingen. Tot slot ben je nieuwsgierig naar nieuwe technieken en vind je leuk om samen te werken met collega’s in een team.

Meer informatie

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.

Als je behoort tot de groep jonggediplomeerden 2018 (hbo), ben je van harte welkom om te reageren. Wij verzoeken je dit te vermelden in je motivatiebrief.

Bob Molkenboer

Bob Molkenboer en Bep Bloot

‘Op deze afdeling heb je elkaar hard nodig; samen sta je sterk'

Je werkplek

Op de verpleegafdeling Neurologie/Neurochirurgie staat het begeleiden van patiënten bij het ondergaan van topklinische en topreferente zorg voorop. Het accent van de afdeling ligt dan ook op diagnose en behandeling, ook is er aandacht voor palliatieve zorg. We werken vanuit een evidenced based practice. We werken nauw samen met ziekenhuizen in de regio, diverse verpleeghuizen en revalidatiecentra, zo kunnen wij de opnameduur kort te houden.

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Joan Meekel, verpleegkundig manager
071 529 96 02

Solliciteren