Verpleegkundige Neurologie/Neurochirurgie

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

De zorg in het complexe werkveld van de neurowetenschap is continu in ontwikkeling. Door verdere centralisering van de zorg in de regio gaat de afdeling uitbreiden met tien klinische bedden. Daarvoor zoeken we nieuwe collega’s met ervaring. Kom jij ons team versterken?

In het kort

• Je geeft specialistische zorg aan de neurologische en neurochirurgische patiënten
• Ook geef je complexe zorg aan multimorbide patiënten
• Je coacht en begeleidt studenten
• Binnen jouw functie werk je samen met verschillende disciplines en specialismes
• Het is belangrijk dat je al enkele jaren relevante werkervaring hebt opgedaan.

Wat ga je doen?

Jij voelt je als een vis in het water in een omgeving waar patiënten specialistische en complexe zorg nodig hebben. Want als verpleegkundige op de verpleegafdeling Neurologie/Neurochirurgie lever jij de specialistische en hoog complexe zorg aan de neurologische en neurochirurgische patiënten. Adequate en patiëntgerichte regie is één van je belangrijkste taken. De patiëntencategorie is zowel beschouwend als snijdend, waardoor je samenwerkt met verschillende disciplines en specialismes. We werken op basis van patiëntentoewijzing en als verpleegkundige coördineer jij de zorg rondom ‘jouw patiënt’. Je begeleidt ook de familieleden tijdens de opname. Je levert hoog complexe zorg aan multimorbide patiënten. We hechten veel waarde aan ontwikkeling op de afdeling. Daarom coach je, als verpleegkundige op de werkvloer, proactief studenten en begeleid je hen tijdens hun werk. Ook ben je actief in kennisoverdracht, in VMS thema’s en geef je scholing aan je collega’s en werk je mee aan LUMC-thema’s in diverse werkgroepen. Daarnaast verwachten we ook dat jij jezelf blijft ontwikkelen en een bijdrage levert  aan de professionalisering van onze beroepsgroep.

Wat vragen wij?

Wij zoeken verpleegkundigen met een aantal jaar ziekenhuiservaring. Binnen het ziekenhuis heb je gewerkt op heb je ervaring opgedaan op een binnen neurologie/neurochirurgie, chirurgie/ trauma, of interne geneeskunde. Klinisch redeneren is een centraal onderdeel van je dagelijks handelen. Je vindt dit belangrijk en je hebt de ambitie om je hierin verder te ontwikkelen. Verder heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, weet je van aanpakken en kun je goed relativeren. In een omgeving waar protocollen niet ‘standaard’ worden toegepast kun je prima werken en weet je goed de vertaalslag te maken naar patiënt of behandeling. Je werkt klantgericht en je denkt in oplossingen. Tot slot ben je nieuwsgierig naar nieuwe technieken en vind je leuk om samen te werken met collega’s in een team.

Meer informatie

Voor deze functie kunnen wij referenties opvragen.

Wil jij een kijkje achter de schermen en zien wat het werk als verpleegkundige Neurologie inhoudt? Bekijk onze Instagram Takeover

Bekijk hier onze film.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Denise Huis-Broers

"Op basis van je eigen observaties moet je de benodigde zorg acuut kunnen aanpassen."

Je werkplek

Op de verpleegafdeling Neurologie/Neurochirurgie staat het begeleiden van patiënten bij het ondergaan van topklinische en topreferente zorg voorop. Het accent van de afdeling ligt dan ook op diagnose en behandeling en ook is er aandacht voor palliatieve zorg. We werken vanuit een evidenced based practice. We werken nauw samen met ziekenhuizen in de regio, diverse verpleeghuizen en revalidatiecentra, zodat wij de opnameduur zo kort mogelijk kunnen houden.

Carrière in het LUMC

Of je nu een starter of een ervaren medewerker bent, het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Joan Meekel, verpleegkundig manager
071 529 96 02

Solliciteren