Verpleegkundig Specialist Curium

Medisch & klinisch

Je functie

Ben jij een ervaren verpleegkundig specialist die wil werken met kinderen, jongeren en hun gezin? Vind je het fijn om te werken in een klein, hecht poliklinisch team? Dan is dit de vacature voor jou!

In het kort

• Je komt te werken op de polikliniek LUMC Curium te Gouda, in een klein hecht multidisciplinair team 

• Je richt je als regiebehandelaar op de behandeling van kinderen en jongeren met complexe psychiatrische problematiek 

• Het verminderen van psychische symptomen, bevorderen van maatschappelijk functioneren en het realiseren van persoonlijk herstel zijn belangrijke doelen

• Je regelt, organiseert en coördineert de zorg van de jongeren en je ondersteunt en begeleidt ook de ouders en het gezin

• Je richt je onder andere op de medicamenteuze behandeling van jongeren onder de verantwoordelijkheid van een kinder- en jeugdpsychiater (KJP)

Wat ga je doen?

Jij behandelt kinderen/jongeren (en hun gezin) met een verscheidenheid aan complexe klachten. Je werkt in een multidisciplinair team waar collegialiteit hoog in het vaandel staat. Samen met dit team werk je aan het verminderen van de problematiek en het mobiliseren van eigen mogelijkheden en capaciteiten van de kinderen en hun gezin. Als verpleegkundig specialist ben je betrokken bij het hele zorgproces van de patiënt. Je participeert bij intakes, je fungeert als regiebehandelaar en werkt samen met onder andere een kinder- & jeugdpsychiater en een klinisch psycholoog. Je werkt nauw samen met de systeemtherapeut omdat de ouders van de kinderen een belangrijke onderdeel zijn van de behandeling.

Wat vragen wij?

We zijn op zoek naar een verpleegkundig specialist met uitgebreide ervaring binnen de (jeugd) GGZ. Je bent zelfstandig, neemt graag initiatief maar bent zeker ook een teamspeler. Je kunt je goed inleven in anderen en je kijkt kritisch naar je eigen handelen. Je hebt het vermogen om te leren van je collega’s en je eigen kennis en ervaring te delen en over te dragen. Humor, relativeringsvermogen, stressbestendigheid en goed outside-the-box kunnen denken en handelen zijn noodzakelijke eigenschappen voor deze functie. Je kent de GGZ-wereld goed en weet dat in deze dynamische omgeving flexibiliteit en een oplossingsgerichte en proactieve houding absoluut nodig zijn. Je kunt goed je tijd indelen en prioriteiten stellen. Je bent bekend met het gedachtengoed van het Geweldloos Verzet en met de Meldcode Kindermishandeling.

Meer informatie

In eerste instantie krijg je een contract aangeboden voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast contract. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring, en bedraagt maximaal € 5.251,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10M, CAO UMC).

Pieter Hoek

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

LUMC Curium is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie dat zorg biedt aan kinderen die door psychische klachten ernstig disfunctioneren. Met passie zetten wij ons in voor deze kwetsbare kinderen en hun gezinnen. Zij komen bij ons voor diagnostiek en behandeling van complexe psychiatrische problematiek. De inhoud van onze individuele behandeltrajecten staat altijd voorop. We kijken goed naar wat nodig is en ook naar wat níét nodig is, we bekijken samen welke behandeling het beste past bij de hulpvraag. Naast onze kerntaak patiëntenzorg, richten wij ons ook op opleiding, onderwijs en onderzoek, LUMC Curium heeft twee locaties in Gouda en Oegstgeest en is onderdeel van de afdeling Psychiatrie van het LUMC. Jouw standplaats is Gouda. We hebben daar een polikliniek (4-18 jaar) van ongeveer 10fte met ook een klein outreachend team. Daarnaast is er een dagbehandelingslocatie met een KJP groep (6-12 jaar)) en een groep samen met Enver (4-8 jaar).

Carrière in het LUMC

LUMC Curium biedt een inspirerende werkomgeving. We leren van elkaar, we delen kennis en ervaringen met collega's en we houden elkaar scherp om de kwaliteit van onze zorgverlening constant te verbeteren. Bij ons werken dan ook bevlogen mensen, die zich met hart en hoofd inzetten voor de patiënt. Daarnaast is er genoeg ruimte voor relativering, humor en creativiteit. Want ook voor onze eigen medewerkers willen we een gezonde en stimulerende omgeving creëren. We bieden een groot aantal opleidingsplaatsen en we moedigen alle collega's aan zich te ontwikkelen en door te groeien.

Katie Brandt Curium

Contact: Katie Brandt, teamcoördinator, afdeling LUMC Curium, locatie Gouda
06 24 41 54 10

Solliciteren