Verpleegkundig Manager Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ)

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Ben je een academische, vooruitstrevende denker die het continu verbeteren in het bloed heeft zitten? En heb je leidinggevende capaciteiten met een verpleegkundige achtergrond? Dan is de functie verpleegkundig manager echt iets voor jou.

In het kort

• Je hebt een verpleegkundige achtergrond en bent vooruitstrevend en oplossingsgericht
• Met jouw coachende stijl stimuleer je onze medewerkers processen interdisciplinair te verbeteren
• Je bent medeverantwoordelijk voor het (meerjarig)beleid en de uitvoering hiervan
• Ontwikkeling en innovatie past helemaal bij jou

Wat ga je doen?

Als verpleegkundig manager vorm je, samen met de medisch manager, het managementteam van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ).  Je hebt een duidelijke visie op leidinggeven en met jouw coachende stijl stel je medewerkers in staat om processen interdisciplinair op de werkvloer en in de keten te verbeteren. Je ontwikkelt met de medisch manager het (meerjarig)beleid en draagt zorg voor de uitvoering. In het personeelsbeleid, dat je zelf verder vormgeeft, staat het ontwikkelen van mensen en hun talent middels scholing, opleiding en het stimuleren van (wetenschappelijk) onderzoek centraal. Je zorgt voor verbinding met het divisiebestuur en met de medische staf van het WAKZ en creëert een open cultuur waarin samenwerken en het continu verbeteren worden gestimuleerd. Je staat in verbinding met de dagelijks leiding van de vloeren die in handen ligt van de teamleiders die je ondersteunt en coacht bij hun werkzaamheden. Integraal kwaliteitsbeleid is een belangrijk deel van de dagelijkse zorg, welke je samen met expert-verpleegkundigen verder ontwikkelt.

Wat vragen wij?

Je hebt een wo-werk- en denkniveau en beschikt bij voorkeur over een afgeronde hbo-v-opleiding aangevuld met een wetenschappelijke opleiding (verplegingswetenschappen/ gezondheidswetenschappen) en/of een management/bedrijfskundige opleiding. Kortom, je kunt op hoger abstractieniveau (keten)denken. Je bent een vooruitstrevende en creatieve denker. Verder heb je ervaring met managementsystemen en begrijp je financiële vraagstukken. Je kunt medewerkers stimuleren en wordt er ook enthousiast van dit te doen. Je hecht waarde aan zichtbaarheid, verbinding en wederzijds respect. Je zoekt altijd naar mogelijkheden om te innoveren, waarbij  je de bestaande situatie als uitgangspunt neemt. Je hebt kennis van kwaliteitssystemen en ervaring met de Lean-filosofie waardoor je in staat bent reeds ingezette processen voort te zetten. Omdat je zorg draagt voor de ontwikkeling van de afdeling en het personeel zijn goede communicatieve vaardigheden en leiderschapskwaliteiten onmisbaar. Tenslotte is het een pre als je ervaring hebt in de omgang met kinderen en hun ouders.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Bij voorkeur start je per medio maart 2021. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Ellen Paauw

Ellen Paauw

"Je krijgt hier zoveel kansen. Maar het pakken van die kansen ligt bij jou!"

Je werkplek

Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis is een modern, comfortabel en kindvriendelijk centrum binnen het LUMC met ongeveer vijftig bedden voor kinderen van nul tot achttien jaar. Het kinderziekenhuis is onlangs volledig gerenoveerd en bestaat uit de volgende afdelingen: Strand, Bos (verpleegafdelingen), Duin (voorzieningen) en Stad (polikliniek en dagbehandeling).

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert het onderhouden en ontwikkelen van kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere (interne) opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Marjon van Kersbergen-Visser, manager Zorg divisie 3
071 526 39 52  

Solliciteren