Senior Postdoc Anatomie & Embryologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij een expert op het gebied van ‘microfluidics’ en heb je interesse in een onderzoeksfunctie bij een academisch medisch centrum? Dan is deze postdoc positie wat voor jou.

In het kort

• Je gebruikt je kennis van ‘microfluidics’ om een kunstmatig eierstokmodel te ontwikkelen
• Je nauw samen in een interdisciplinaire omgeving
• Je hebt een PhD in een relevante richting en interesse in gametogenese humane voortplanting
• Je hebt ervaring met weefsel- en 3D-celweek/organoids en bent bekend met microfluïde systemen

Wat ga je doen?

Als senior postdoc gebruik je jouw kennis van microfluidics en pas je deze toe om een innovatief kunstmatig eierstokmeetmodel te ontwikkelen (in vitro), waarmee voortplanting bij vrouwen onderzocht kan worden. Je werkt hiervoor nauw samen in een multidisciplinaire setting met andere onderzoekers, analisten en andere collega’s. Als senior postdoc ben je betrokken bij meerdere aanverwante projecten waarin je een superviserende rol hebt.

Wat vragen wij?

Je hebt een PhD in een relevant onderwerp. Je bent bekend met weefsel- en 3D-celkweek/organoids en bent zeer ervaren in het ontwikkelen en gebruiken van microfluidics systemen. Je hebt interesse in gametogenese en humane voortplanting. Je beheerst de Engelse taal goed en bent in staat om in een internationaal, multidisciplinaire omgeving samen te werken.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Leoni Abendstein

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je werkt bij de afdeling Anatomie en Embryologie. In dit (ERC) project probeer je tot innovatieve microfluïde systemen te komen om vrouwelijke gametogenese te recapituleren van ex vivo stukken van vrouwelijke eierstokken en stamcellen. In dit proces identificeer en meet je cellulaire en moleculaire interacties tussen nog in ontwikkeling zijnde gameten en hun gonadale somatische omgeving. In onze groep werken we met volwassen eierstokken en humaan abortusmateriaal.  

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Susana M. Chuva de Sousa

Contact: prof. Susana M. Chuva de Sousa Lopes, hoogleraar Anatomie & Embryologie
071 526 93 50

Solliciteren