Researchanalist Islet Lab

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij een researchanalist en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dit is je kans! Wij bieden je de mogelijkheid om te werken in een van de weinige centra in Europa waar insuline producerende Eilandjes van Langerhans worden geïsoleerd uit donor-alvleesklieren ten behoeve van eilandjestransplantatie bij patiënten met type 1 diabetes. Kom jij dit mooie team versterken?

In het kort

• Je bent een goed georganiseerde researchanalist die nauwkeurig kan werken
• Je werkt op een expertisecentrum waar je bijdraagt aan eilandjestransplantatie bij patiënten met type 1 diabetes
• Je test onder andere eilandjes en onderzoekt pancreasweefsel en werkt met diverse technieken
• Je draagt bij aan de isolatie van eilandjes binnen een GMP-omgeving
• Je bent flexibel en bereid om onregelmatige tijden te werken 

Wat ga je doen?

Als analist maak je deel uit van de onderzoeksgroep dat zich buigt over de eilandjestransplantatie bij patiënten met type 1 diabetes. Je bent binnen de groep medeverantwoordelijk voor het opzetten van een biobank. Daaronder valt onder andere het testen van eilandjes en het onderzoeken van het pancreasweefsel. Je werkt onder meer met celkweek (pluripotente stamcellen, primaire pancreascellen), moleculaire biologie, (immuno)histochemie, microscopie (confocaal, live cell imaging), en FACS. Verder draag je regelmatig bij aan de isolatie van eilandjes ten behoeve van transplantatie binnen een GMP-omgeving. Je bent direct betrokken bij het preklinisch onderzoek naar nieuwe bronnen van insuline producerende cellen, de functie van de Eilandjes van Langerhans en de verbetering van technieken om insuline producerende cellen te transplanteren.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega met tenminste een afgeronde HLO-opleiding in een celbiologische, biomedische, biochemische en/of moleculair biologische richting. Je hebt belangstelling voor basaal en translationeel onderzoek. Je hebt goede organisatorische vaardigheden en bent bereid verantwoordelijkheid te nemen in het mede opzetten en onderhouden van een biobank voor alvleesklierweefsel. Verder heb je ervaring met RNA/qPCR, (immuno)histochemie, flowcytometrie, en (confocale) microscopie. Je bent accuraat, anticiperend én collegiaal. Omdat veel van de communicatie in het laboratorium in het Engels verloopt, is het belangrijk dat je een adequate beheersing hebt van de Engelse taal. In deze functie krijg je te maken met onregelmatige werktijden. Het is belangrijk dat je flexibel bent en goed kunt samenwerken.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Interne Geneeskunde verricht basis, translationeel en klinisch onderzoek naar nier-, alvleesklier- en eilandjestransplantatie. Specifiek onderzoek richt zich op diabetes, transplantatie-immunologie en vasculaire geneeskunde. Je maakt als analist onderdeel uit van de eilandjesonderzoeksgroep van het LUMC. Binnen de groep wordt veel onderzoek gedaan naar alvleesklierweefsel, met name van donoralvleesklieren. Dit weefsel moet verzameld en getest worden en opgeslagen worden in een biobank.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Contact: dr. Francoise Carlotti, hoofd Islet research lab, afdeling Interne Geneeskunde
071 526 20 11

Solliciteren