PhD-Kandidaat Kwaliteit van Zorg voor Patiënten met Kritische Been Ischemie

Onderzoek & onderwijs

De functie

Als PhD-kandidaat houdt u zich bezig met de uitvoering van een gezamenlijk evaluatieproject van UZ Leuven (België) en het LUMC naar de kwaliteit van geleverde zorg  en kosten aan patiënten met kritische been ischemie. Spreekt dit u aan? Lees dan verder.

In het kort

• U wilt werken in een PhD-traject
• U hebt een mastergraad in Gezondheidswetenschappen, Biomedische wetenschappen, Epidemiologie of Psychologie (methoden en technieken)
• U werkt zowel in Leuven als Leiden
• U doet onderzoek naar geleverde zorg bij kritische been ischemie

Wat zijn de werkzaamheden?

Binnen dit promotietraject kijkt u, gebruikmakend van bestaande ziekenhuisregistraties, naar de uitkomsten en kosten van twee behandelopties bij deze groep patiënten, namelijk continue revascularisatie of directe amputatie, en identificeert u voorspellers om te gebruiken in een risicoscoresysteem en besluitvorming. Daarnaast onderzoekt u de variatie in besluitvorming voor deze patiëntenpopulatie onder Nederlandse en Belgische vaatchirurgen, en onderzoekt u in een prospectieve studie in welke mate patiënten voldoende winst ervaren in hun dagelijks leven als gevolg van de interventies. Het project dient te resulteren in een joint PhD van de universiteiten van Leiden en Leuven.

Wat vragen wij?

U hebt een afgeronde masterstudie Gezondheidswetenschappen, Biomedische wetenschappen, Epidemiologie of Psychologie, met belangstelling voor statistische methoden en technieken. Voor deze functie werkt u deels in Leiden en deels in Leuven, in overleg en afgestemd op het project. Enige werkervaring in een klinische omgeving heeft sterk de voorkeur, net als ervaring met programmeren (of het linken van databases) en het gebruik van verschillende software analysepakketten (SAS, SPSS, R, etc.). Bij voorkeur heeft u minimaal één (internationale) wetenschappelijke publicatie op uw naam staan. U kunt goed in teamverband werken en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift. Uiteraard spreekt u naast Nederlands ook vloeiend Engels.

Meer informatie

U werkt in een dienstverband van 36 uur per week. U krijgt in eerste instantie een proeftijdaanstelling voor één jaar, met uitzicht op een promotietraject bij goede uitkomsten van de tussentijdse evaluatiemomenten tijdens de periode van deze proeftijdaanstelling. Het salaris bedraagt € 2.357,- bruto per maand. Bij een vervolgaanstelling  in een promotietraject zal dit oplopen tot € 3.020,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal OIO, CAO UMC).
U kunt contact opnemen met dr. P.J. Marang-van de Mheen, associate professor Kwaliteit van zorg, afdeling Biomedical Data Sciences, telefoon 071 526 45 74.
Voor deze vacature worden referenties opgevraagd.

Hine van Os

Hine van Os

‘Een PhD in het LUMC doe je verre van alleen’

De werkplek

Als promovendus wordt u aangesteld bij de afdeling Biomedical Data Sciences, sectie Medische Besliskunde van het LUMC. Binnen de sectie Medische Besliskunde werken artsen, epidemiologen, statistici en andere professionals samen op het terrein van het meten en verbeteren van Kwaliteit van Zorg, zelfmanagement en gedeelde besluitvorming, voorspelmodellen ter ondersteuning van besluitvorming en economische analyse. Het huidige onderzoeksproject maakt deel uit van het profileringsgebied ‘Innovation in Health Strategy and Quality of Care’. In de projecten wordt nauw samengewerkt met klinische afdelingen en met andere binnen- en buitenlandse onderzoeksinstellingen. Voor het huidige project wordt specifiek samengewerkt met de afdelingen Vaatchirurgie in Leuven en het LUMC, Management Informatie Rapportering in Leuven en de afdelingen Medische Statistiek en Epidemiologie (LUMC). Vanwege het gezamenlijke project werkt u daarnaast ook in UZ Leuven (België) in onderlinge afstemming en afhankelijk van de fase van het project. Carrière in het LUMC Het LUMC faciliteert u bij het onderhouden en ontwikkelen van uw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert u bij het onderhouden en ontwikkelen van uw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. P.J. Marang-van de Mheen, associate professor Kwaliteit van zorg, afdeling Biomedical Data Sciences
071 526 45 74

Solliciteren