PhD-kandidaat Data Science voor Preventie Hart- en Vaatziekten

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Gaat jouw hart sneller kloppen van kunstmatige intelligentie en andere geavanceerde statistische technieken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor NeLL (National eHealth Living Lab), ons Open Science Platform, van de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG) zijn wij op zoek naar een PhD-kandidaat die zich wil verdiepen in het ontwikkelen van datagedreven voorspellingsmodellen voor verbetering van leefstijl en preventie van hart- en vaatziekten. Lijkt je dit een interessante uitdaging? Solliciteer dan direct!

In het kort

Je vindt het leuk om op meerdere projecten tegelijk te werken, dicht op de praktijk •

• Je focus ligt op het zo slim mogelijk organiseren van preventie van hart- en vaatziekten

• Jouw rol is om voorspellingsmodellen te ontwikkelen op basis van data verkregen in routine zorgprocessen

• Je komt te werken bij NeLL, een jonge organisatie met grotendeels ook jonge werknemers

• Zeer grote flexibiliteit en zelfstandigheid, thuiswerken is mogelijk

Wat ga je doen?

Als PhD-kandidaat voor de afdeling PHEG ga je aan de slag met het ontwikkelen van voorspellingsmodellen, ten behoeve van de verbetering van leefstijl en preventie van hart- en vaatziekten. Dit ga je doen in samenwerking met andere onderzoekers, data scientists, huisartsen en medisch specialisten. Hierbij maken we gebruik van kunstmatige intelligentie en andere geavanceerde statistische technieken. In het LUMC beschikken we over unieke data infrastructuur en toegang tot een zeer grote hoeveelheid gegevens. Bij het (door)ontwikkelen van voorspellingsmodellen dient echter wel rekening gehouden te worden met de kwaliteitsbeperkingen van deze gegevens, en met de uiteindelijke toepassing in de klinische praktijk. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid.

Wat vragen wij?

Je bent gemotiveerd en enthousiast over het onderwerp van dit project. Je vindt het leuk om op meerdere projecten tegelijk te werken, dicht op de praktijk, in nauwe samenwerking meerdere onderzoeks- en zorgdisciplines. Ervaring met programmeertaal Python is essentieel, en ervaring met R is een pre. Je bent methodologisch sterk, een basis in de biostatistiek en epidemiologie is een pre. Je hebt een relevante MSc behaald in bioinformatica, econometrie, (toegepaste) data science, (bio)statistiek of geneeskunde.

Meer informatie

Als PhD-kandidaat wordt je ingeschaald in schaal Pro, dit betekent een salaris van € 2.570,- in het eerste jaar en €3.271,- in het laatste jaar.

Meer informatie over NeLL is terug te vinden op haar site .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Leoni Abendstein

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

NeLL is een Open Science Platform dat zich inzet voor verbetering van zorg gebruik makend van digitale zorgtechnologie (eHealth). We zijn een jonge organisatie (maart 2018) met grotendeels ook jonge werknemers en een horizontale organisatiestructuur. NeLL maakt deel uit van de afdeling Public Health & Eerstelijns Geneeskunde (PHEG) in het LUMC. PHEG biedt toegang tot een unieke gezondheidsdata infrastructuur, en loopt voorop in onderzoek naar populatie geneeskunde. Je komt te werken in een dynamische werkomgeving met focus op eHealth. Je krijg een grote verscheidenheid aan taken en er zijn volop mogelijkheden jouw netwerk uit te breiden met contacten in het bedrijfsleven en onderzoek door heel Nederland.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Hine van Os, algemeen manager NeLL, afdeling NeLL/PHEG
06 44 34 84 66
h.j.a.van_os@lumc.nl

Solliciteren