Manager Verpleging KOHG

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Ben je een academische, vooruitstrevende denker die het continu verbeteren in het bloed heeft zitten? En heb je leidinggevende capaciteiten met een verpleegkundige achtergrond? Dan is de functie verpleegkundig manager echt iets voor jou.

In het kort

• Je wordt manager verpleging voor de verpleegvoeren Keel-, Neus- en Oorheelkunde, Mondziekten en Kaak- en Aangezichtschirurgie, Oogheelkunde, Huidziekten en Gynaecologie (KHOG).
• Met jouw coachende stijl weet je je collega’s te motiveren en stimuleren
• Het continu verbeteren van processen vanuit de LEAN filosofie zit in je bloed
• Ontwikkeling en innovatie past helemaal bij jou
• Je bent vooruitstrevend en oplossingsgericht

Wat ga je doen?

Als verpleegkundig manager vorm je, samen met de medisch manager, het managementteam van de  verpleegafdeling KOHG (verpleegvloeren Keel-, Neus- en Oorheelkunde, Mondziekten en Kaak- en Aangezichtschirurgie, Oogheelkunde, Huidziekten en Gynaecologie). Medio 2021 wordt de afdeling waar je leiding aan geeft uitgebreid met de afdeling Dagbehandeling.  Met jouw stijl van leidinggeven, stel je medewerkers in staat om processen interdisciplinair te verbeteren op de werkvloer en in de keten. Je ontwikkelt met de medisch manager het (meerjarig)beleid en draagt zorg voor de uitvoering hiervan. In het personeelsbeleid, dat je vorm geeft, staat het ontwikkelen van mensen centraal en ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de medewerkers middels scholing en opleiding. Je zorgt voor verbinding met het divisiebestuur en creëert een open cultuur waarin samenwerken en het continu verbeteren worden gestimuleerd. Je bent aangesloten op de dagelijks leiding van de vloeren die in handen ligt van de teamleiders die je ondersteunt en coacht bij hun werkzaamheden.

Wat vragen wij?

Je heb een afgeronde hbo-V opleiding, aangevuld met een management/bedrijfskundige opleiding bij voorkeur op wo-niveau. Kortom, je hebt inmiddels wo-werk- en denkniveau en kunt op hoger abstractieniveau (keten)denken. Verder heb je ervaring met managementsystemen en begrijp je financiële vraagstukken. Je kunt medewerkers stimuleren en wordt er ook enthousiast van dit te doen. Je hecht waarde aan zichtbaarheid, verbinding en wederzijds respect. Je zoekt altijd naar mogelijkheden om te innoveren, waarbij  je de bestaande situatie als uitgangspunt neemt. Je bent een creatieve denker en hebt kennis van- en ervaring met de LEAN filosofie, waardoor je in staat bent reeds ingezette processen voort te zetten. Omdat je zorg draagt voor de ontwikkeling van de afdeling en het personeel zijn goede communicatieve vaardigheden en leiderschapskwaliteiten onmisbaar.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties opgevraagd worden.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ellen Paauw

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De KOHG is een afdeling die volop in ontwikkeling is. Zeer recent is de afdeling gereorganiseerd en zijn de kort- en lang- verblijf afdelingen samengevoegd tot de huidige afdeling KOHG. Medio 2021 komt daar de afdeling Dagbehandeling bij. Binnen de afdelingen werken verpleegkundigen, verzorgenden, secretaresses, studenten Verpleegkunde en servicemedewerkers nauw samen en heeft iedereen zijn eigen specifieke inbreng.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Om jouw leiderschap verder te versterken en te ontwikkelen bieden wij verschillende leiderschapsprogramma’s aan.

Contact: Marjon van Kersbergen, manager Zorg
071 526 3952

Solliciteren