Kinder- en Jeugdpsychiater Curium

Medisch & klinisch

Je functie

Voor LUMC Curium (locatie Gouda) zijn wij op zoek naar een kinder- en jeugdpsychiater. Binnen Curium ben je een belangrijke spil binnen de behandeling van onze cliënten, maar ook bij de ontwikkeling van de organisatie. Ben jij die teamoverstijgende kartrekker die cliënt– en resultaatgericht werkt? Wil jij werken in een academische omgeving met een doelgroep waar je echt iets voor kunt betekenen?  Solliciteer dan op deze functie!

In het kort

• Je werkt bij LUMC Curium in Gouda op onze polikliniek, dagbehandelingsgroep en voor het outreachend team
• Je bent ervaren in het toepassen van medicamenteuze, psychiatrische en psychotherapeutische behandelmethoden en –technieken bij kinderen en jongeren
• Je hebt kennis van complexe psychiatrische problematiek en bij voorkeur ook van systemische interventies
• Je bent als specialist betrokken bij crisis(gevoelige) situaties en neemt indien nodig regie hier in

Wat ga je doen?

Je voert diagnostiek uit door middel van het verrichten van intakes en kinderpsychiatrisch onderzoek. Je fungeert als regiebehandelaar binnen een multidisciplinair specialistisch team, ook doe je farmacotherapeutische behandelingen. Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan specialistische landelijke expertise werkgroepen. Je geeft  supervisie en werkbegeleiding aan A(N)IOS en je geeft onderwijs, dat je ook mede zelf vorm geeft. Het doen van wetenschappelijk onderzoek is bespreekbaar bij interesse

Wat vragen wij?

Je voelt je vertrouwd in het toepassen van psychiatrische diagnostiek bij kinderen en jongeren. Complexe psychiatrische problematiek vind je uitdagend en je staat open om je hier verder in te ontwikkelen. Je werkt graag samen met collega’s met diverse achtergronden. Daarnaast hecht je waarde aan groepscohesie, zowel binnen je eigen team alsmede binnen de vakgroep van dertien kinder- & jeugdpsychiaters werkzaam bij LUMC-Curium. Je bent je bewust van je kwaliteiten maar ook van je valkuilen en je bent in staat tot goede zelfreflectie. Er zijn verschillende invullingen van een functie bij LUMC Curium bespreekbaar, dat kan zijn op onze locatie in Gouda en / of op onze hoofdvestiging in Oegstgeest. Een specifiek profiel is om deze reden niet omschreven in deze vacature. We nodigen je van harte uit om hierover met ons in gesprek te gaan. Mocht je naar aanleiding van deze vacature eerst telefonisch contact willen opnemen met een zorgmanager of een kinder- en jeugdpsychiater werkzaam bij LUMC Curium dan is dat uiteraard mogelijk.

Meer informatie

In eerste instantie krijg je een contract aangeboden voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast contract. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring (schaal MSP, cao UMC). De kandidaat zal een passend salarisaanbod worden gedaan.

Het aantal uur is in overleg, 16 tot 32 uur per week. De werkdagen worden in overleg bepaald. Je draait mee in de pool van achterwachten voor de locatie in Oegstgeest en je participeert in het onderwijs.

Voor meer informatie over de vacature kun je ook contact opnemen met Antoinette de Jong, zorgmanager Curium, telefoon 06 - 18 30 93 10.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

LUMC Curium is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie dat zorg biedt aan kinderen die door psychische klachten ernstig disfunctioneren. Met passie zetten wij ons in voor deze kwetsbare kinderen en hun gezinnen. Zij komen bij ons voor diagnostiek en behandeling van complexe psychiatrische problematiek. De inhoud van onze individuele behandeltrajecten staat altijd voorop. We kijken goed naar wat nodig is en ook naar wat níét nodig is, we bekijken samen welke behandeling het beste past bij de hulpvraag. Als kinder- en jeugdpsychiater ben je direct betrokken bij de patiëntenzorg. Er is een grote polikliniek met meerdere kernteams, waarvan een in Gouda. Daarnaast zijn er verschillende (dag)klinieken voor kinderen alsmede adolescenten in Oegstgeest en een dagbehandeling voor kinderen in Gouda. Systemisch werken staat hoog in het vaandel bij LUMC Curium. Op alle plekken wordt er gewerkt met multidisciplinaire teams, waardoor de behandeling samen wordt gedragen. Regiebehandelaarschap is op verschillende plekken mogelijk, evenals de rol van medisch specialist. Daarnaast heeft LUMC Curium een consulterende functie bijvoorbeeld binnen andere afdelingen van het LUMC en voor ketenpartners.

Carrière in het LUMC

LUMC Curium biedt een inspirerende werkomgeving. We leren van elkaar, we delen kennis en ervaringen met collega's en we houden elkaar scherp om de kwaliteit van onze zorgverlening constant te verbeteren. Bij ons werken dan ook bevlogen mensen, die zich met hart en hoofd inzetten voor de patiënt en zijn systeem. Daarnaast is er genoeg ruimte voor relativering, humor en creativiteit. Want ook voor onze eigen medewerkers willen we een gezonde en stimulerende omgeving creëren. We bieden een groot aantal opleidingsplaatsen en we moedigen alle collega's aan zich te ontwikkelen en door te groeien.

Contact: Monique Verbout, klinisch psycholoog & manager behandelzaken, afdeling Curium locatie Gouda
06 18 59 17 36

Solliciteren