Doseerarts Trombosedienst

Medisch & klinisch

Je functie

Ben jij basisarts met interesse in antistollingszorg? Wil jij jezelf als medisch professional verder ontwikkelingen binnen dit vakgebied? Dan is dit de vacature voor jou! Wij zijn op zoek naar een doseerarts voor onze Trombosedienst.

In het kort

• Je begeleidt, controleert en adviseert onze trombosedienstpatiënten
• Je maakt behandelplannen, signaleert  afwijkende uitslagen en doet onderzoek naar de oorzaken van de afwijkende uitslagen
• In de nabije toekomst maak je deel uit van het medische team binnen de op te zetten LUMC@home afdeling

Wat ga je doen?

Als doseerarts bouw je kennis op van bloedstolling, trombose en antistollingsmedicijnen. Je begeleidt de behandeling met VKA’s van de trombosedienstpatiënten. Dit houdt in dat je doseeradviezen opstelt, maar ook dat je afwijkende uitslagen signaleert en vervolgens onderzoek doet of laat doen naar de oorzaken. Je stelt een behandelplan op, in overleg met de behandelend specialist, voor de aanpak rondom ingrepen. Je start met een  interne opleiding, waarbij je kennismaakt met de gehele keten binnen de trombosedienst en wordt ingewerkt door ervaren collega’s. Ook krijg je de ruimte om deel te nemen aan nascholingscursussen en vakgerichte symposia. Na je inwerkperiode word je ingedeeld voor telefonische bereikbaarheidsdiensten, wat beperkt blijft tot enkele weken per jaar. Bij de Trombosedienst Leiden werken doseeradviseurs; ook deze worden intern getraind en vervolgens begeleid door de doseerartsen. Hier zul jij een belangrijke bijdrage aan leveren, maar daarnaast draag je ook bij  aan de scholing van de medewerkers trombosezorg. Maar er is nog meer in aantocht: we zijn sinds kort met een aantal afdelingen in gesprek over de te vormen LUMC@home afdeling, Deze afdeling zal verantwoordelijk worden voor het verzorgen van verschillende vormen van thuismedicatie voor patiënten. Denk aan het mogelijk maken voor  hart- en nierpatiënten om bloeddruk thuis te meten, covid-patiënten die hun zuurstofsaturatie thuis kunnen meten en de afdelingen Klinische Farmacie en Medische Oncologie die thuismedicatie mogelijk maakt voor oncologische patiënten. Wij zien hier ook kansen in voor de Trombosedienst Leiden, bijvoorbeeld trombosecontrole aan huis.  

Wat vragen wij?

Je bent een BIG-geregistreerde (basis)arts met interesse in de antistollingszorg. Daarnaast beschik je over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. Je bent analytisch, werkt accuraat en bent stressbestendig. Je voert je werk uit met een groot gevoel voor verantwoordelijkheid en je bent flexibel inzetbaar, bijvoorbeeld omdat je meedraait in bereikbaarheidsdiensten.

Meer informatie

Wij zijn op zoek naar twee enthousiaste en flexibele artsen voor een parttime dienstverband ter versterking van ons team. Onze voorkeur gaat uit naar een 20-urig dienstverband, maar meer of minder uur is bespreekbaar. Werkdagen zijn in overleg met het team. Verder zijn bereikbaarheidsdiensten onderdeel van deze functie; deze vallen buiten de 20-urige werkweek en hiervoor ontvang je uiteraard een compensatie.

Ben jij enthousiast geworden? Neem contact op en/of stuur een sollicitatie.   

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Julia Mangione en Johan Stienstra

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De Stichting Trombosedienst Leiden en Omstreken is gesitueerd in het  Poortgebouw, recht tegenover het LUMC. Dit is jouw standplaats. Deels vanuit huis werken is bespreekbaar. De gedrevenheid om de patiënt centraal te stellen en de betrokkenheid voor de zorg is wat ons drijft. Wij zijn een informeel team, bestaande uit circa veertig medewerkers, waaronder drie doseerartsen en twee doseeradviseurs. Onze kernwaarden zijn: oplossingsgericht, vindingrijk, daadkrachtig, persoonlijk en vakkundig.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Anneli van der Reijden, manager Trombosedienst

a.c.j.van_der_reijden@lumc.nl

Solliciteren