Docent/supervisor Specialisme Ouderengeneeskunde Opleiding Leiden (SOOL)

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Het specialisme Ouderengeneeskunde is volop in ontwikkeling. Wil je hier een bijdrage aan leveren en heb jij ervaring met het coachen en beoordelen van artsen in opleiding of geneeskundestudenten? Binnen ons betrokken en vooruitstrevende team zoeken wij een gedragswetenschapper voor de taak van docent/supervisor.

In het kort

• Je hebt een achtergrond in de psychologie of psychotherapie en ervaring in een medische setting
• Je draagt verantwoordelijkheid voor het coachen en beoordelen van individuele en groepen artsen die in opleiding zijn tot specialist Ouderengeneeskunde
• Je hebt in jouw rol zicht op het werkveld van de ouderengeneeskunde en maatschappelijke ontwikkelingen
• Er is mogelijkheid tot uitbreiding van de functie
• Deze functie is in eerste instantie voor 11 uur per week

Wat ga je doen?

Het specialisme Ouderengeneeskunde is volop in ontwikkeling. Specialisme Ouderengeneeskunde Opleiding Leiden (SOOL) heeft als missie artsen in opleiding tot specialist (aios) op te leiden tot kundige, vooruitstrevende en betrokken specialisten Ouderengeneeskunde, die leiderschap tonen en het verschil maken. Samenwerkend leren, reflecteren en persoonlijke ontwikkeling van en door de aios zijn belangrijke onderwijskundige uitgangspunten van SOOL. En jij gaat hier een belangrijke bijdrage aan leveren! In de functie van supervisor begeleid je aios zowel in de groep als individueel. Je stelt je coachend op en weet de aios te stimuleren een eigen leerweg te zoeken en te leren van elkaar. Aios leren in de driehoek opleider-aios-docent. Je stimuleert de samenwerking en afstemming en bewaakt daarbij de individuele beoordelingstrajecten. In de functie van docent lever je een bijdrage aan het onderwijs in communicatieve vaardigheden. De docent die wij zoeken kan aios faciliteren in het leerproces en kan goed samenwerken met diverse disciplines. Als docent/supervisor maak je onderdeel uit van het docenten- en mentorenteam van SOOL en draagt hier ook aan bij. Het team bestaat uit betrokken specialisten Ouderengeneeskunde, internisten Ouderengeneeskunde, huisartsen, onderwijskundigen en gedragswetenschappers die hart hebben voor de ouderengeneeskunde. Tot slot is er de mogelijkheid om de functie uit te breiden met meer onderwijsgevende taken in het kader van inhoudelijk onderwijs.

Wat vragen wij?

Je hebt een master afgerond in de richting psychologie of psychotherapie en je hebt ruime kennis van en ervaring met beoordeling van studenten en/of aios in een medische setting. Je bent daarnaast vaardig in coachen, beoordelen, les- en intervisie geven en je beschikt over de benodigde vaardigheden op het gebied van supervisie. Je hebt ook zicht op het werkveld van de specialist ouderengeneeskunde en de relevante maatschappelijke veranderingen. Verder ben je in staat de verantwoordelijkheid bij de aios te laten en ze op te leiden tot kundige, vooruitstrevende en betrokken specialisten Ouderengeneeskunde.

Meer informatie

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd.

Het is belangrijk dat je in ieder geval op donderdag beschikbaar bent; op die dag wordt er onderwijs gegeven. Je werkt in een dienstverband van vier uur per week, maar met mogelijkheid tot uitbreiding van de uren. 

Lijkt het je leuk om, als docent/mentor aan de slag te gaan, maar is 11 uur per week te veel? We zijn ook op zoek naar iemand voor 4 uur per week. Deze vacature vind je hier.

Nikki Kromkamp

Nikki Kromkamp

"Hoe je de inhoud overbrengt is net zo belangrijk als de inhoud zelf."

Je werkplek

SOOL maakt samen met de vervolgopleiding Huisartsgeneeskunde deel uit van de afdeling Public Health en Eerstelijns Geneeskunde (PHEG) van het LUMC, die naast genoemde vervolgopleidingen ook de disciplines Public Health, Medische Antropologie en E-health omvat. SOOL werkt intensief samen met een groot netwerk van verpleeghuis -en stageopleiders in de regio en verzorgt een driejarig curriculum voor zo'n tachtig specialisten Ouderengeneeskunde in opleiding. Specialisten Ouderengeneeskunde in opleiding werken (bij fulltime aanstelling) vier dagen per week in de praktijk en komen één dag per week terug naar het instituut voor ontmoeting en onderwijs. SOOL biedt een vooruitstrevende en inspirerende leeromgeving voor een leven lang leren. Hiervoor ontwikkelen we als docenten, opleiders én aios gezamenlijk onderwijs dat op de individuele ontwikkeling van de aios wordt afgestemd.  

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Annemarie Moll-Jongerius, adjuncthoofd SOOL, afdeling PHEG
071 56 84 27

Solliciteren