Database Manager Spierziekten

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Ben jij een nauwkeurige database manager die affiniteit heeft met zorg en onderzoek bij mensen met een spierziekte? Zie jij het als een uitdaging ons te helpen met het opzetten, onderhouden en innoveren van een infrastructuur voor effectief gebruik van al deze waardevolle gegevens? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In het kort

• Je maakt deel uit van het neuromusculaire onderzoeksteam op de afdeling Neurologie
• Je bent de spil in ons team en verantwoordelijk voor het opzetten, beheren, integreren en innoveren van alle gegevensverzamelingen
• Je bent het eerste aanspreekpunt voor patiënten en verzorgt terugkoppeling van resultaten aan patiënten en hun familie die deelnemen aan de landelijke registraties
• Je werkt nauw samen met de neuromusculaire onderzoekers in het LUMC, de coördinator van het DCN, database managers vanuit andere UMCs, de patiëntenorganisaties en onze landelijke en internationale partners

Wat ga je doen?

Als database manager ben je enerzijds verantwoordelijk voor invoer, kwaliteitscontrole en weergave van de data, en anderzijds houd je je ook bezig met de technische aspecten van de databases. Denk hierbij aan het opzetten en onderhouden  van het codeboek en interoperabiliteit van de databases. Je bent verantwoordelijk voor invoer, beheer en koppeling van gegevens die in de diverse registraties en onderzoeken verzameld worden. De registraties hebben tot doel een compleet overzicht te houden van alle patiënten in Nederland en hen te kunnen benaderen voor passend onderzoek. Hiervoor zijn regelmatige updates van medische gegevens middels vragenlijsten nodig. De DBMD-database is hiervoor al in gebruik en het informatiemodel is geïmplementeerd in het elektronisch patiëntendossier (EPD). Een van de taken als database manager is het bouwen en onderhouden van vergelijkbare registers voor de andere spierziekten en het genereren van koppelingen met het EPD. De landelijke biobank voor Duchenne en Becker betreft een samenwerking waarbij in alle UMCs gegevens op vergelijkbare manier worden verzameld. Je bewaakt de voortgang van deze gegevensverzameling en je houdt, samen met de DCN-coördinator, toezicht op deze complexe logistiek. Je gaat onderzoekers begeleiden bij het opbouwen van hun gegevens bestanden en je zorgt voor uniform en effectief gebruik. Sinds enkele jaren maakt het LUMC gebruik van het Castor electronic data capture systeem, maar nog niet alle gegevens zijn overgezet naar dit systeem. Jouw doel is om alle gegevens Findable, Accessible, Interoperable en Reusable te maken. Hierbij krijg je de ruimte om de databases te verbeteren en om mee te denken met innovatieve ontwikkelingen, zoals de inzet van artificiële intelligence en het koppelen van thuismetingen. Je werkt mee aan het ontwikkelen van efficiënte gegevensuitwisseling en data integratie vanuit verschillende informatiesystemen, in het LUMC, landelijk, maar ook internationaal. Hierbij is er een nauwe samenwerking met de afdeling Advanced Data Management.

Wat vragen wij?

De database manager die wij zoeken beschikt over tenminste hbo-werk en denkniveau. Bij voorkeur heb je ervaring met het werken van complexe data-verzamelingen en heb je affiniteit met zorg en onderzoek bij mensen met een spierziekte. Je bent nauwkeurig, verantwoordelijke en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken en bent bereid te reizen. Ben je tot slot iemand die in oplossingen denkt en verken je graag onbekend terrein? Dan maken we graag kennis met jou!

Meer informatie

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor de duur van het project, namelijk een jaar, met de intentie tot verlenging.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Frouzan Soltani

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Als database manager maak je deel uit van het neuromusculaire onderzoeksteam op de afdeling Neurologie. Dit team bestaat uit vijf neurologen, een coördinator van het DCN, twee verpleegkundigen voor de zorg en twee verpleegkundigen voor de research, studenten, PhD-kandidaten en fysiotherapeuten. De afdeling Neurologie is een landelijk expertisecentrum voor patiënten met Duchenne en Becker spierdystrofie, myasthenia gravis, facioscapulohumerale spierdystrofie en inclusion body myositis. Wij streven ernaar onderzoek en zorg voor deze kwetsbare groepen zo goed mogelijk te integreren. Sinds 2016 is het LUMC onderdeel van het Duchenne Centrum Nederland. Binnen onze afdeling is er een multidisciplinaire polikliniek voor de zorg van zowel kinderen als volwassenen. Onze afdeling neemt deel aan een diverse internationale trials en onderzoeken bij patiënten met neuromusculaire aandoeningen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Erik Niks

Contact: dr. Erik Niks, Neuroloog, afdeling Neurologie
071 526 21 97
e.h.niks@lumc.nl

Solliciteren